Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Katar Dünya Kupası’na doğru: E Grubu | İspanya, gençleriyle sürpriz peşinde – Hansi Flick ile Almanya’nın hedefleri

Katar’da düzenlenecek FIFA Dünya Kupası, 20 Kasım Pazar günü başlayıp 18 Aralık Pazar günü sona erecek. Medyascope Spor olarak; İspanya, Almanya, Kosta Rika ve Japonya’nın yer aldığı E Grubu’nu sizin için mercek altına aldık. Kadrolar, ön plana çıkan futbolcular, teknik direktörlerin oyun anlayışları ve niceleri… Kahvenizi alın ve bizimle Dünya Kupası yolculuğuna şimdiden başlayın.

İspanya, gençleriyle sürpriz peşinde 

Luis Enrique’nin çalıştırdığı İspanya, Katar’daki Dünya Kupası’nı hedef olarak görmüyor. Bu turnuvada deneyim kazanmayı amaçlayan “Boğalar”, Avrupa Elemeleri’nde İsveç, Yunanistan, Gürcistan ve Kosova ile B Grubu’nda mücadele etti. Elemelerde çıktığı 8 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan İspanya, 19 puanla B Grubu’nu lider tamamlayıp, Dünya Kupası’nda oynama hakkı kazandı. Gol yollarında sorun yaşayan Enrique’nin ekibi, bu maçlarda rakip fileleri 15 kez havalandırırken, kalesinde ise 5 gol gördü. 

İspanya’nın elemelerde İsveç’i 1-0 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

İspanya’nın Avrupa Elemeleri’nde aldığı sonuçlar:

İspanya 1-1 Yunanistan / Gürcistan 1-2 İspanya / İspanya 3-1 Kosova / İsveç 2-1 İspanya / İspanya 4-0 Gürcistan / Kosova 0-2 İspanya / Yunanistan 0-1 İspanya / İspanya 1-0 İsveç

İspanya’nın Dünya Kupası kadrosu açıklandı

Turnuvadaki ilk maçında Kosta Rika ile karşılaşacak İspanya’nın Dünya Kupası kadrosu açıklandı. Teknik Direktör Luis Enrique’nin açıkladığı kadroda şu isimler yer aldı:

Kaleciler: Unai Simon (Athletic Bilbao), Robert Sanchez (Brighton&Hove Albion), David Raya (Brentford)

Defans: Dani Carvajal (Real Madrid), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Eric Garcia (Barcelona), Hugo Guillamon (Valencia), Pau Torres (Villarreal), Jordi Alba (Barcelona), Aymeric Laporte (Manchester City), Jose Luis Gaya (Valencia)

Orta saha: Sergio Busquets (Barcelona), Carlos Soler (Valencia), Rodrigo Hernandez “Rodri” (Manchester City), Pablo Martin Paez Gavira “Gavi” (Barcelona), Marcos Llorente (Atletico Madrid), Pedro Gonzalez Lopez “Pedri” (Barcelona), Jorge Resurrecccion “Koke” (Atletico Madrid)

Forvet: Ferran Torres (Barcelona), Ansu Fati (Barcelona), Dani Olmo (Leipzig), Nico Williams (Athletic Bilbao), Yeremy Pino (Villarreal), Pablo Sarabia (Paris Saint Germain), Marco Asensio (Real Madrid), Alvaro Morata (Atletico Madrid)

Luis Enrique’nin İspanya’sı:

2008 ile 2012 yılları arasında dünya futbolunu domine eden İspanya, eski günlerinden çok uzak bir durumda. Luis Enrique ile birlikle yeni bir jenerasyon kurmaya çalışan Boğalar, genç oyuncuların yer aldığı kadrosuyla Katar’da iz bırakmak isteyecek. Geçmiş dönemlerine nazaran gol pozisyonları üretmekte oldukça zorlanan İspanya, 2022 yılında mücadele ettiği UEFA Uluslar Ligi’nde, çıktığı 6 maçta sadece 7 gol atabildi. Ancak Luis Enrique’nin ekibi, bu problemi savunmaya daha fazla özen göstererek çözmüşe benziyor. İspanya, Uluslar Ligi macerasında kalesinde 5 gole izin verdi. 

Bu isme dikkat: Ansu Fati

Barcelona, Lionel Messi’den boşalan 10 numaralı formayı Ansu Fati’ye verdi. Ancak 20 yaşındaki yıldız adayı, bu sorumluluğu şimdilik kaldırabilmiş görünmüyor. Yaşadığı sakatlıklar nedeniyle bir türlü kendisini ispatlamayı başaramayan Fati, Dünya Kupası’na farklı bir motivasyon ile gelecek. Her iki ayağını da etkili kullanabilen Fati, bu sezon çıktığı 20 maçta toplam 6 gole doğrudan katkıda bulundu. 

Dünya ve Avrupa şampiyonluğu apoletleri bulunan Sergio Busquets ile Jordi Alba İspanya’ya tecrübe katarken; Pedri, Gavi ve Ferran Torres gibi genç oyuncular da tıpkı Ansu Fati gibi Boğalar’ı sonraki turlara taşımak için mücadele edecek. 

Dünya Kupası tarihinde İspanya

İspanya Milli Takımı, Dünya Kupası’na 15 kez katıldı. 2010 yılında düzenlenen Dünya Kupası’nda ilk ve tek şampiyonluğuna uzanan İspanya, organizasyon tarihinde çıktığı 63 maçın 30’unu kazandı. Boğalar, aynı zamanda son 11 turnuvanın tamamına katılma başarısı gösterdi.

Almanya, şampiyonluk için Katar’da

Hansi Flick’in çalıştırdığı Almanya, Avrupa elemelerinde Kuzey Makedonya, Romanya, Ermenistan, İzlanda ve Lihtenştayn ile J Grubu’nda mücadele etti. Çıktığı 10 karşılaşmada 9 galibiyet ve 1 mağlubiyet yaşayan “Panzerler”, hanesine yazdırdığı 27 puanla lider olarak 2022 Katar biletini aldı. Fileleri 36 kez havalandıran Almanya, kalesinde ise sadece 4 gol gördü. 2018 Dünya Kupası’nda hayal kırıklığı yaratan Almanya, Katar’da hedefini “son 4” olarak belirledi. 

Almanya’nın Liechtenstein’ı 9-0 yendiği maçın özet görüntüleri:

Almanya’nın elemelerde aldığı sonuçlar:

Almanya 3-0 İzlanda / Romanya 0-1 Almanya / Almanya 1-2 Kuzey Makedonya / Lihtenştayn 0-2 Almanya / Almanya 6-0 Ermenistan / İzlanda 0-4 Almanya / Almanya 2-1 Romanya / Kuzey Makedonya 0-4 Almanya / Almanya 9-0 Lihtenştayn / Ermenistan 1-4 Almanya

Almanya’nın Dünya Kupası kadrosu açıklandı

Turnuvadaki ilk maçında Japonya ile karşılaşacak Almanya’nın Dünya Kupası kadrosu açıklandı. Teknik Direktör Hansi Flick’in açıkladığı kadroda şu isimler yer aldı:

Kaleciler: Manuel Neuer (Bayern Münih), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)

Defans: Matthias Ginter (Freiburg), Antonio Rüdiger (Real Madrid), Niklas Suele (Borussia Dortmund), Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund), Thilo Kehrer (West Ham United), David Raum (RB Leipzig), Lukas Klostermann, Armel Bella Ketchup (Southampton), Christian Günter (Freiburg)

Orta saha: Ilkay Gündogan (Manchester City), Jonas Hofmann (Borussia Moenchengladbach), Leon Goretzka, Serge Gnabry, Leroy Sane, Jamal Musiala, Joshua Kimmich, Thomas Müller (Bayern Münih), Julian Brandt (Borussia Dortmund), Mario Götze (Eintracht Frankfurt)

Forvet: Kai Havertz (Chelsea), Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund), Niclas Füllkrug (Werder Bremen), Karim Adeyemi (Borussia Dortmund)

Hansi Flick’in Almanya’sı:

2018 Dünya Kupası’nda gruptan çıkamayan, 2020 Avrupa Şampiyonası’nda ise son 16 turunda turnuvaya veda eden Almanya, Katar’a bu başarısızlıklarını unutturmak için gelecek. Bayern Münih’i UEFA Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluğa ulaştırarak büyük sükse yapan Hansi Flick, ilk Dünya Kupası macerasını yaşayacak. Hücum hattında Kai Havertz, Thomas Müller ve Serge Gnabry gibi isimlere sahip olan Flick, “atabildiğin kadar at” felsefesiyle futbolseverlere renkli maçlar izletecek. 

Bu isme dikkat: Youssoufa Moukoko

Borussia Dortmund’un 18 yaşındaki süper yıldız adayı Youssoufa Moukoko, ilk Dünya Kupası tecrübesini Katar’da tadacak. Almanya Milli Takımı’nda yedek soyunacak olan Moukoko, sonradan oyuna dahil olacağı maçlarda skora doğrudan etki edebilecek yetenekte. Moukoko, bu sezon çıktığı 22 karşılaşmada 6 gol atarken, 4 de asist yaptı. 

Dünya Kupası tarihinde Almanya

Almanya Milli Takımı, Dünya Kupası’na 19 kez katıldı. Panzerler, 1954, 1974, 1990 ve 2014’te şampiyonluk ipini göğüslemeyi başardı. Almanya, dörder kez ise ikinci ve üçüncü oldu. Dünya kupalarında 109 maç yapan Almanya, bu maçlardan 67’sini kazandı, 20’sinden beraberlikle, 22’sinden ise mağlubiyetle ayrıldı.

Kosta Rika, Katar’da mucize peşinde

Kosta Rika, 2022 Dünya Kupası Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) elemelerinde mücadele etti. Luis Suarez’in ekibi, çıktığı 14 maçta topladığı 25 puanla grubunu 4. sırada tamamladı ve play-off maçı oynama hakkı kazandı. Konfederasyonlar arası play-off maçında Yeni Zelanda’yı 1-0 mağlup eden Kosta Rika, Dünya Kupası’na katılma hakkı kazandı. 

Kosta Rika’nın Yeni Zelanda’yı 1-0 yendiği maçın özet görüntüleri:

Kosta Rika’nın elemelerde aldığı sonuçlar:

Panama 0-0 Kosta Rika / Kosta Rika 0-1 Meksika / Kosta Rika 1-1 Jamaika / Honduras 0-0 Kosta Rika / Kosta Rika 2-1 El Salvador / ABD 2-1 Kosta Rika / Kanada 1-0 Kosta Rika / Kosta Rika 2-1 Honduras / Kosta Rika 1-0 Panama / Meksika 0-0 Kosta Rika / Jamaika 0-1 Kosta Rika / Kosta Rika 1-0 Kanada / El Salvador 1-2 Kosta Rika / Kosta Rika 2-0 ABD

Kosta Rika’nın Dünya Kupası kadrosu açıklandı

Turnuvadaki ilk maçında İspanya ile karşılaşacak Kosta Rika’nın Dünya Kupası kadrosu açıklandı. Teknik Direktör Luis Suarez’in açıkladığı kadroda şu isimler yer aldı:

Kaleciler: Keylor Navas (Paris St Germain), Esteban Alvarado (Herediano), Patrick Sequeira (CD Lugo)

Defans: Francisco Calvo (Konyaspor), Juan Pablo Vargas (Millonarios FC), Kendall Waston (Saprissa), Oscar Duarte (Al-Wehda, Daniel Chacon (Colorado Rapids), Keysher Fuller (Herediano), Carlos Martinez (San Carlos), Bryan Oviedo (Real Salt Lake), Ronald Matarrita (Cincinnati)

Orta saha: Yeltsin Tejeda (Herediano), Celso Borges (Alajuelense), Youstin Salas (Saprissa), Roan Wilson (Grecia), Gerson Torres (Herediano), Douglas Lopez (Herediano), Jewisson Bennette (Sunderland), Alvaro Zamora (Saprissa), Anthony Hernandez (Puntarenas FC), Brandon Aguilera (Nottingham Forest), Bryan Ruiz (Alajuelense)

Forvet: Joel Campbell (Leon), Anthony Contreras (Herediano), Johan Venegas (Alajuelense)

Luis Suarez’in Kosta Rika’sı:

Luis Suarez’in teknik direktörlüğünü yaptığı Kosta Rika, kadrosundaki tecrübeli oyuncularıyla savunma futboluna ağırlık veriyor. 5-4-1 dizilişiyle sahaya çıkan Kosta Rika’nın turnuvada ilerleyebilmesi için kalede Keylor Navas, savunmada Juan Pablo Vargas, orta sahada Bryan Ruiz ve forvette Joel Campbell’ın performanslarına ihtiyacı olacak.

Bu isme dikkat: Joel Campbell 

Kariyerinde Olympiakos, Villarreal, Real Betis, Sporting Lizbon ve Arsenal gibi kulüpler bulunan Joel Campbell, Dünya Kupası boyunca Kosta Rika’nın en büyük gol umudu olacak. 30 yaşındaki futbolcu, Katar’da eski günlerinden esintiler sunmaya çalışacak. 

Dünya Kupası tarihinde Kosta Rika

Kosta Rika, Dünya Kupası’nda 5 kez mücadele etti. Orta Amerika temsilcisi, 2014 Brezilya’da ise büyük bir başarıya imza atarak çeyrek final oynama başarısı gösterdi. Dünya kupalarında 18 maç yapan Kosta Rika, 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 yenilgi yaşadı.

Japonya, Dünya Kupası’na formda geliyor

Hajime Mariyasu’nun çalıştırdığı Japonya, Asya Elemeleri ikinci turunda Tacikistan, Kırgızistan, Moğolistan ve Myanmar ile mücadele etti. Grupta 8’de 8 yapan Japonya, 24 puanla lider olarak adını 3. tura yazdırdı. Üçüncü turda Suudi Arabistan, Avustralya, Umman, Çin ve Vietnam ile karşı karşıya gelen Mariyasu’nun ekibi, 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet sonucunda hanesine yazdırdığı 22 puanla Dünya Kupası’nın yolunu tuttu. Elemelerde 58 kez gol sevinci yaşayan Japonya, kalesinde ise sadece 6 gole izin verdi.

Japonya’nın Suudi Arabistan’ı 2-0 yendiği maçın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Japonya’nın 3. turda aldığı sonuçlar:

Japonya 0-1 Umman / Çin 0-1 Japonya / Suudi Arabistan 1-0 Japonya / Japonya 2-1 Avustralya / Vietnam 0-1 Japonya / Umman 0-1 Japonya / Japonya 2-0 Çin / Japonya 2-0 Suudi Arabistan / Avustralya 0-2 Japonya / Japonya 1-1 Vietnam

Japonya’nın Dünya Kupası kadrosu açıklandı

Turnuvadaki ilk maçında Almanya ile karşılaşacak Japonya’nın Dünya Kupası kadrosu açıklandı. Teknik Direktör Hajime Mariyasu’nun açıkladığı kadroda şu isimler yer aldı:

Kaleci: Shuichi Gonda (Shimizu S-Pulse), Daniel Schmidt (Sint Truiden), Eiji Kawashima (Strasbourg)

Defans: Hiroki Sakai (Urawa Red Diamonds), Miki Yamane (Kawasaki Frontale), Ko Itakura (Borussia Mönchengladbach), Takehiro Tomiyasu (Arsenal), Maya Yoshida (Schalke 04), Shogo Taniguchi (Kawasaki Frontale), Hiroki Ito (Stuttgart), Yuto Nagatomo (FC Tokyo), Yuta Nakayama (Huddersfield Town)

Orta saha: Junya Ito (Reims), Ritsu Doan (Freiburg), Wataru Endo (Stuttgart), Hidemasa Morita (Sporting), Ao Tanaka (Fortuna Dusseldorf), Daichi Kamada (Eintracht Frankfurt), Takefusa Kubo (Real Sociedad), Takumi Minamino (Monaco), Kaoru Mitoma (Brighton & Hove Albion), Gaku Shibasaki (Leganes), Yuki Soma (Nagoya Grampus)

Hücum: Daizen Maeda (Celtic), Ayase Ueda (Cercle Brugge), Takuma Asano (Bochum)

Hajime Mariyasu’nun Japonya’sı

1998’den bu yana tüm kupalara katılan Japonya, Katar’a iddialı geliyor. Elemelerde 58 kez rakip fileleri sarsan, kalesinde ise sadece 6 gol gören “Samuray Mavisi”, İspanya ve Almanya’ya zor anlar yaşatmak isteyecek. Avrupa’nın önemli liglerinde pek çok futbolcusu forma giyen Japonya, savunmada Takehiro Tomiyasu, orta sahada Daichi Kamada ve hücumda Takefusa Kubo gibi yıldız futbolcularıyla Katar’da boy gösterecek. 

Bu isme dikkat: Takefusa Kubo 

Japonya’nın son yıllarda çıkardığı en büyük yeteneklerden Takefusa Kubo, İspanya’da Real Sociedad formasını terletiyor. Avrupa’nın dev kulüplerini peşinde koşturan 21 yaşındaki futbolcu, takımıyla bu sezon 17 maça çıktı ve toplam 6 gole doğrudan katkıda bulundu. 

Dünya Kupası tarihinde Japonya

Japonya Milli Takımı, Dünya Kupası’na 6 kez katıldı. Organizasyon tarihinde 21 maç yapan Samuray Mavisi, bu maçlardan 5’ini kazandı, 5’inden beraberlikle, 11’inden mağlubiyetle ayrıldı. Japonya, Dünya Kupası maceralarında şimdiye kadar son 16 turunun ötesini göremedi.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler