Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Milli saftayım” diyen Prof. Dr. Aslı Baykal: “Teorik bazda düşüncelerimi paylaşıyorum”

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, CHP’den istifa eden kızı Prof. Dr. Aslı Baykal, son dönemde açıklamalarıyla dikkat çekiyor. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aslı Baykal, “Türkiye siyasal haritası artık milli ve gayrimilli olarak ayrışıyor. Ben elbette milli saftayım. Önümüzdeki günlerde solcu, laik, Alevi ve Kürtler’in çoğunluğunun da milli saflarda olduğu ortaya çıkacaktır” diye yazdı. Bu açıklamaları ve CHP’ye yönelik eleştirileri “Aslı Baykal, Cumhur İttifakı yolunda mı?” sorusunu akıllara getirdi. Medyascope‘un telefonla ulaştığı Aslı Baykal ise siyasete girip girmeyeceğiyle ilgili “Teorik bazda düşüncelerimi paylaşıyorum. Söyleyebileceğim şu anda bu” dedi.

“CHP savrulma yaşıyor”

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, 31 Ekim’de CHP’den istifa etti.

İstifasının ardından 8 Kasım’da MASA’dan Mustafa Aksoy’a konuşan Baykal, CHP’ye sert eleştiriler yöneltti.

Atatürkçüler’in CHP’de temsil zeminini yitirdiğini ve CHP’nin laikliği savunan bir parti olmaktan çıktığını savunan Aslı Baykal, CHP’nin “ulusaşırı İslamcı görünümlü oluşumlara” alan açtığını iddia etti. CHP’nin merkez parti taklidinden öteye gidemediğini ileri süren Baykal, “Bu siyaset formu CHP’yi kimliksiz bir yapıya büründürmüş ve sığ politikaların mahkûmu haline getirmiştir” dedi.

CHP’nin ciddi bir savrulma yaşadığını iddia eden Baykal, “Bu savrulmadaki en can acıtıcı noktanın CHP’nin gayrimilli bir pozisyona gelmesidir” diye konuştu. “Atatürkçüler bu dönem itibariyle mücadele alanı olarak Millet İttifakı’nda hiçbir şekilde imkân bulamayacaklardır” diyen Baykal, Türkiye’nin yeni bir siyasi partiye ihtiyaç duymadığını da söyledi.

“Milli saftayım”

Sosyal medya hesabından dün (16 Kasım) paylaşımlarda bulunan Baykal, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Baykal, “Türkiye siyasal haritası artık sağ-sol, laik-dindar, Türk-Kürt, Alevi-Sünni diye ayrışmıyor. Türkiye siyasal haritası artık milli ve gayrımilli olarak ayrışıyor. Ben elbette milli saftayım. Önümüzdeki günlerde solcu, laik, Alevi ve Kürtlerin çoğunluğunun da milli saflarda olduğu ortaya çıkacaktır. Türkiye’yi seviyor, devletine güveniyor, halkını kimlik ayırmadan seviyorum” diye yazdı.

Medyascope’un ulaştığı Aslı Baykal: “Teorik bazda düşüncelerimi paylaşıyorum”

Medyascope‘un telefonla ulaştığı Aslı Baykal, düşüncelerini ve CHP’ye ilişkin kaygılarını kamuoyuna açıkladığını belirterek, “Konuşacağım zaman haber veririm” dedi.

Siyasete girip girmeyeceğini, milletvekili adayı olup olmayacağını sorduğumuz Baykal, ” Teorik bazda düşüncelerimi paylaşıyorum. Söyleyebileceğim şu anda bu. Çok başka bir şey yapıyorum ben şu anda” diye konuştu.

İstiklal Caddesi saldırısı tepkisi: “Siz de terörle mücadele edin o vakit, size de yarasın”

İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’da düzenlenen bombalı saldırının ardından da muhalefeti eleştiren Baykal, “‘Terör saldırıları iktidara yarıyor’ gibi bir söylem üreterek devleti ve kurumlarını zan altında bırakmaya çalışıyorlar. Siz de terörle mücadele edin o vakit, size de yarasın. Bir maniniz mi var?” diye yazmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun elektrik protestosunu eleştirmişti

Aslı Baykal, CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüksek elektirk faturalarına dikkat çekmek için faturasını ödemeyerek başlattığı protestoyu da sert bir dille eleştirmişti.

Baykal, sosyal medya hesabından, “Elektrik faturasını ödeyemeyene sahip çıkmak iktidara gelince elektrik fiyatlarını nasıl indireceğini anlatarak olmalı, sonuç getirmeyecek eylemlerle gündemi değiştirmek iktidara destek oluyor” diye yazmıştı.

Halil Ataman

Aslı Baykal’ın eşi Halil Ataman’ın adı SBK soruşturmasında geçmişti

Sezgin Baran Korkmaz’ın sahibi olduğu SBK Holding’in, Aslı Baykal’ın 2007’de evlendiği eşi Halil Ataman’ın şirketlerine sahte fatura kestiği tespit edilmişti.

Bahadır Özgür’ün 2021’deki haberine göre Halil Ataman’a ait Ataç İnşaat, Anteks ve Antalya Koleji’nin, SBK Holding ile ilişkisi ortaya çıkmıştı.

SBK Holding’e ait ve kara para soruşturmasında geçen Konak Isı’nın, 2017 yılında bu şirketlere sahte faturalar kestiği belirlenmişti.

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı’nın (MASAK), 20 Ocak 2021’de mahkemeye sunduğu, SBK Holding ile ilgili açılan kara para soruşturmasına ilişkin raporunda Konak Isı’nın sahte fatura olayları da yer almıştı.

Hikmet Ataman ve Hüseyin Çalık tarafından 1980’lerde kurulan Ataç Grubu’nun bünyesinde Ataç İnşaat, Anteks ve Antalya Koleji yer alıyordu. Ataç İnşaat, 2011’de cirosunu en çok artıran üçüncü şirket seçilirken, Anteks de Armani, Lacoste, Versace gibi dünya devlerine yönelik üretimler yapıyordu. Hikmet Ataman 2005’te hayatını kaybederken, yerine Baykal’ın damadı olan oğlu Halil Ataman geldi. Ataç’ın çöküşü, 2011’in Haziran ayında yapılan halka arzla başladı. Şirket, zorluklar yaşarken hacizler gerçekleşti ve sonunda satıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.