Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’ın “Altılı Masa’dan kalk” çağrısına Akşener’den yanıt: “Milletimizin geleceğinin heba edildiği bir kumar masasında hiç olmadık, bundan sonra da olmayız”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Bali Zirvesi dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Muhalefete eleştirilerini sürdüren Erdoğan, İYİ Parti’yi Altılı Masa’dan ayrılmaya çağırdı. Akşener ise Erdoğan’ın çağrısını sert bir dille reddetti.

Hedefinde yine muhalefet vardı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan’ın hedefinde yine muhalefet partileri vardı.

Gazetecilerin soruları üzerine İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı nedeniyle muhalefeti eleştiren Erdoğan, “Bütün bunlara rağmen muhalefetin her zaman olduğu gibi bu olayların acısını hissetmeyişine biz zaten alıştık. Bu muhalefet, teröristlerle kol kola Ankara’dan İstanbul’a yürüyen muhalefettir. Biz bu muhalefete yabancı değiliz. Bunların tavırlarına da yabancı değiliz. Şu anda bunlar PKK’nın parlamentodaki uzantısıyla zaten beraber hareket etmiyorlar mı? Beraber hareket ediyorlar. Kaldı ki bunların şu anda kendi içinde zaten terör söylemlerini ifade eden kişiler yok mu? Var. Nitekim şimdi bunlardan bazılarıyla ilgili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik parlamentoda çalışmalar da devam ediyor. Bunlara alıştık” dedi.

İYİ Parti’ye çağrı

Erdoğan, konuşmasının devamında ise İYİ Parti’ye Altılı Masa’dan ayrılma çağrısında bulundu:

“Burada özellikle muhalefetin içinde, CHP’yi bir kenara koyalım, Altılı Masa’nın hepsini söylememe gerek yok, ama İP’in (İYİ Parti) bunlarla aynı çizgiye düşmesi tabii düşündürücü. Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Bu tabii düşündürücüdür. Hele hele böyle bir dönemde. Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir.

Akşener’den Erdoğan’a sert yanıt

İzmir’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti lideri Akşener, Erdoğan’ın çağrısını sert bir dille reddetti.

Akşener, şunları söyledi:

“Sayın Erdoğan anladığım kadarıyla seçime dair derin bir endişe içerisinde. Dolayısıyla da her sabah kalktığında bu endişenin çözümü için adımlar atmaya kalkıştı. Geçen hafta HDP ile son derece neşeli, kakara kikiri görüntülü bir fotoğraf verdiler, görüşme yaptılar, birincisi bu. Daha sonra biliyorsunuz tutuklu sanık olan Selahattin Demirtaş hem özel helikopterle hem özel jetle ailesini görmeye gönderildi. Şimdi böyle bir resim burada duruyor. Bu sabah uyanmış böyle bir çözüm bulabilirim diye düşünmüş herhalde. Bu defa HDP üzerinden bizi, her zaman yaptığı gibi, dürtmeye kalkmış. Ama biz bugüne kadar Sayın Erdoğan’ın yaptığı zikzaklara alıştık. Masaya oturan kendileri, açılımları yapan kendileri, teröriste terörist diyemeyenle aynı yerde bulunan kendileri ama zora düşüldüğü zaman da yerli ve milli ilan edilen biziz. Biz Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının millilik ve yerlilik üzerinden yaptığı tanıma ihtiyaç duyan bir parti değiliz. Biz 2017’de yapılan ve bugünkü bu ucube sistemi getiren o referandumda çok net, çok açık tavır koyan insanların kurduğu bir siyasi partiyiz, İYİ Parti odur. Dolayısıyla çizgisinde hiç kırıklık olmayan, dün neyi savunduysa bugün de onu aynı kararlılıkla savunan bir partiyiz. Milletimizin geleceğinin heba edildiği bir kumar masasında hiç olmadık, bundan sonra da olmayız.”

Bahçeli’nin çağrısını reddetmişti: “Başıma silah dayasalar mümkün değil”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 5 Ağustos 2020’de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e “Evine dön” çağrısı yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da 8 Ağustos 2020’de “Birlik beraberliğin tesisine yönelik inşallah bir adım olabilir” diyerek Bahçeli’nin çağrısına destek vermişti.

Akşener, 14 Ağustos 2020’de katıldığı bir televizyon programında Bahçeli’nin “Evine dön” çağrısıyla ilgili ”Partili cumhurbaşkanlığı sisteminde Cumhur İttifakı’nın içinde yer almamız mümkün değil! Başıma silah dayasalar mümkün değil” diye konuşmuştu.

“Evime dönüyorum” esprisi

Bahçeli, 24 Ağustos 2020’de “Eve dön çağrımız hâlâ geçerlidir” diyerek çağrısını yinelemişti.

Sosyal medyadan açıklama yapan Akşener ise “Genel Merkez’deki çalışmaları bitirdik, evime dönüyorum” diyerek esprili bir yanıtla Bahçeli’nin çağrısını ikinci kez reddetmişti.

https://twitter.com/meral_aksener/status/1342109724389617666?s=20&t=a6JUme70uC-K_C6TlLzjWQ

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.