Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (245): Kıbrıslı yönetmen Aliye Ummanel ile Maraş’ın (Varoşa) 40 yıllık”Kapalı”lık hikayesi

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun sahnelediği “Kapalı” oyunu İstanbul Tiyatro Festivali’nde 12 Kasım’da seyirciyle buluştu. Oyun, yaklaşık yarım asırdır kapalı bulunan ve geçen yıl küçük bir bölümü turizme açılan Kıbrıs’taki Maraş ya da Rumca Varoşa olarak bilinen kenti terk etmek zorunda kalan insanların hikayelerine odaklanıyor. Oyunun yazarı ve yönetmeni Aliye Ummanel ile savaş, göç ve yerinden edilmenin insanın varoluşu üzerindeki etkilerine odaklanan eserini ve Kıbrıslılar’ın barışa özlemini konuştuk. Oyundaki Agop karakterinin söylediği gibi, “Her şey tekrar düzelir, bir gün yeniden Varoşa’da buluşuruz… İnsanlar hepten deli değil ya canikom; elbet geçecek bu günler.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.