Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (17 Kasım 2022): Trump yeniden ABD Başkanı mı olacak? & İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıda son gelişmeler

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu Prof. Dr. Emre Erdoğan.

İstiklal Caddesi’nde altı kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı düzenlediği belirtilen Suriye uyruklu Ahlam Albashir’in olay yeri ve civarındaki yeni görüntüleri ortaya çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından paylaşılan görüntülerde, geçen pazar günü (13 Kasım) İstiklal Caddesi’nde düzenlenen saldırıda bombayı olay yerine bıraktığı belirtilen Albahsir’in saldırıdan bir saat önce Taksim Meydanı’nda yürüdüğü, ardından İstiklal Caddesi’ne geldiği, bir süre bir bankta oturduktan sonra sırt çantasını bırakarak kalktığı, ardından elinde gülle meydana doğru tekrar yürüdüğü ve patlamanın ardından koşarak kaçtığı görülüyor.

Ahlam Albashir’in olaydan sonra yakalandığı evin, kaçmasına yardım edecek Ahmet Jarkas’ın annesine ait olduğu ortaya çıktı. Hüsam A., bombalı saldırı eyleminin gerçekleştirilmesine yardım-yataklık ettiği suçlamasıyla Suriye-Azez’de emniyet güçlerince gözaltına alındı. Saldırıyla ilgili gözaltı sayısı 51’e yükseldi. Zanlıların 49’u bugün adliyeye sevk edildi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde beklenen oldu: Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024’teki başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti’den resmen aday olacağını duyurdu. Trump’ın bu açıklaması, Cumhuriyetçiler’in Kongre’de umdukları kadar sandalye kazanamadığı ara seçimlerden bir hafta sonra geldi. Cumhuriyetçi Parti, Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu ele geçirmeye yetecek sayıda sandalye kazanmayı garantiledi.

Donald Trump yeniden ABD Başkanı olacak mı? Trump’ı başkanlık yarışında neler bekliyor, karşısına kim çıkacak? ABD Başkanı Joe Biden yeniden aday olacak mı? Dünyada popülizmin yükselişi devam ediyor mu? Siyasetbilimci Prof. Dr. Emre Erdoğan, Gündem’de değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.