Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Katar Dünya Kupası’na doğru: G Grubu | Sambacılar, şampiyonluk için Katar’da – Sırbistan, yıldız futbolcularına güveniyor

Katar’da düzenlenecek FIFA Dünya Kupası, 20 Kasım Pazar günü başlayıp 18 Aralık Pazar günü sona erecek. Medyascope Spor olarak; Brezilya, Sırbistan, İsviçre ve Kamerun’un yer aldığı G Grubu’nu sizin için mercek altına aldık. Kadrolar, ön plana çıkan futbolcular, teknik direktörlerin oyun anlayışları ve niceleri… Kahvenizi alın ve bizimle Dünya Kupası yolculuğuna şimdiden başlayın.

Sambacılar, şampiyonluk için Katar’da 

Dünya Kupası tarihinin açık ara en başarılı ülkesi olan Brezilya, Güney Amerika Elemeleri’nde mükemmel bir performansa imza attı. “Sambacılar” çıktıkları 17 maçta 14 galibiyet ve 3 beraberlik alarak mağlubiyet yüzü görmedi. 2016 yılından bu yana teknik direktör Tite yönetimindeki Brezilya, bu maçlarda rakip filelere toplam 40 gol atarken, kalesinde ise sadece 5 gole izin verdi. 

Brezilya’nın elemelerde Uruguay’ı 4-1 yendiği maçın özet görüntüleri:

Brezilya’nın elemelerde aldığı sonuçlar:

Brezilya 5-0 Bolivya / Peru 2-4 Brezilya / Brezilya 1-0 Venezuela / Uruguay 0-2 Brezilya / Brezilya 2-0 Ekvador / Paraguay 0-2 Brezilya / Şili 0-1 Brezilya / Brezilya 2-0 Peru / Venezuela 1-3 Brezilya / Kolombiya 0-0 Brezilya / Brezilya 4-1 Uruguay / Brezilya 1-0 Kolombiya / Arjantin 0-0 Brezilya / Ekvador 1-1 Brezilya / Brezilya 4-0 Paraguay / Brezilya 4-0 Şili / Bolivya 0-4 Brezilya

Brezilya’nın Dünya Kupası kadrosu açıklandı

Turnuvadaki ilk maçında Sırbistan ile karşılaşacak Brezilya’nın Dünya Kupası kadrosu açıklandı. Teknik Direktör Tite’nin açıkladığı kadroda şu isimler yer aldı:

Kaleci: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras)

Defans: Bremer (Juventus), Eder Militao (Real Madrid), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Thiago Silva (Chelsea), Alex Sandro (Juventus), Alex Telles (Sevilla), Dani Alves (Pumas), Danilo (Juventus)

Orta saha: Bruno Guimaraes (Newcastle United), Casemiro (Manchester United), Everton Ribeiro (Flamengo), Fabinho (Liverpool), Fred (Manchester United), Lucas Paqueta (West Ham United)

Forvet: Antony (Manchester United), Gabriel Jesus (Arsenal), Gabriel Martinelli (Arsenal), Neymar (Paris Saint-Germain), Pedro (Flamengo), Raphinha (Barcelona), Richarlison (Tottenham), Rodrygo (Real Madrid), Vinicius (Real Madrid)

Tite’nin Brezilya’sı:

Dünya futbolunun en renkli ülkelerinden Brezilya, Tite yönetiminde 2016 yılından bu yana gelişimine devam etti. Geçmişe nazaran daha kontrollü bir futbol anlayışı ile sahaya çıkan Sambacılar, orta sahada Casemiro, Fabinho ve Lucas Paqueta gibi sahanın her iki tarafında da harikalar yaratabilen isimlere sahip. Tite, hücumda ise Neymar’ın yaratıcılığına güvenecek. Yıldız futbolcuya Vinicius Junior ve Antony gibi genç isimler eşlik edecek. 

Bu isme dikkat: Gabriel Martinelli 

Gabriel Martinelli’nin; Neymar, Vinicius Junior, Richarlison ve Gabriel Jesus gibi isimler nedeniyle yedek kulübesinde oturması bekleniyor. Ancak 21 yaşındaki yıldız adayı, bu sezon Arsenal’de mükemmel bir form yakalamış durumda. Martinelli, Premier Lig’de çıktığı 20 maçta 5 gole imza atmayı başardı. 

Dünya Kupası tarihinde Brezilya

Brezilya Milli Takımı, tüm Dünya Kupası organizasyonlarına katılan tek takım unvanına sahip. Organizasyon tarihinde 109 maç yapan Brezilya, bu maçlardan 73’ünü kazandı, 18’inden beraberlikle, 18’inden ise mağlubiyetle ayrıldı. Sambacılar, 5 kez de kupayı müzesine götürdü. 

Sırbistan, yıldız futbolcularına güveniyor

Dragan Stojkovic’in çalıştırdığı Sırbistan, Avrupa Elemeleri’nde A Grubu’nda mücadele etti. Stojkovic’in ekibi, çıktığı 8 karşılaşmada 6 galibiyet ve 2 beraberlik alarak mağlubiyet yüzü görmedi. Sırbistan, özellikle grubun son maçında deplasmanda Portekiz’i 90. dakikada Mitrovic’in bulduğu golle 2-1 yenmeyi başararak rakibini play-off potasına soktu. 

Sırbistan’ın Portekiz’i 2-1 yendiği maçta Mitrovic’in golü:

Sırbistan’ın elemelerde aldığı sonuçlar:

Sırbistan 3-2 İrlanda Cumhuriyeti / Sırbistan 2-2 Portekiz: / Azerbaycan 1-2 Sırbistan / Sırbistan 4-1 Lüksemburg / İrlanda Cumhuriyeti 1-1 Sırbistan / Lüksemburg 0-1 Sırbistan / Sırbistan 3-1 Azerbaycan / Portekiz 1-2 Sırbistan

Sırbistan’ın Dünya Kupası kadrosu açıklandı

Turnuvadaki ilk maçında Brezilya ile karşılaşacak Sırbistan’ın Dünya Kupası kadrosu açıklandı. Teknik Direktör Dragan Stojkovic’in açıkladığı kadroda şu isimler yer aldı:

Kaleci: Marko Dmitrovic (Sevilla), Predrag Rajkovic (Mallorca), Vanja Milinkovic Savic (Torino)

Defans: Nikola Milenkovic (Fiorentina), Strahinja Pavlovic (Salzburg), Stefan Mitrovic (Getafe), Strahinja Erakovic (Kızılyıldız), Srdjan Babic (Almeria), Milos Veljkovic (Werder Bremen), Filip Mladenovic (Legia)

Orta saha: Nemanja Gudelj (Sevilla), Sergej Milinkovic Savic (Lazio), Sasa Lukic (Torino), Marko Grujic (Porto), Filip Kostic (Juventus), Uros Racic (Braga), Nemanja Maksimovic (Getafe), Ivan Ilic (Verona), Andrija Zivkovic (PAOK), Darko Lazovic (Verona)

Forvet: Dusan Tadic (Ajax), Aleksandar Mitrovic (Fulham), Dusan Vlahovic (Juventus), Filip Djuricic (Sampdoria), Luka Jovic (Fiorentina), Nemanja Radonjic (Torino).

Dragan Stojkovic’in Sırbistan’ı

Sırbistan, 2022 Dünya Kupası’na oldukça iddialı bir şekilde geliyor. Dragan Stojkovic’in yönetiminde harika bir jenerasyon yakalayan Sırbistan, orta sahasında Sergej Milinkovic-Savic ve Dusan Tadic, forvette ise Dusan Vlahovic ve Aleksandar Mitrovic gibi yıldızlara sahip. 57 yaşındaki deneyimli teknik direktör, savunmada güçlü bir oyun ortaya koymayı ve hücum hattındaki yıldızlarıyla skora gitmeyi hedefleyecek.

Bu isme dikkat: Sergej Milinkovic-Savic 

Lazio’nun 27 yaşındaki süper yıldızı Sergej Milinkovic-Savic, Dünya Kupası’nda ülkesinin en büyük kozu olacak. Milinkovic-Savic, bu sezon çıktığı 20 karşılaşmada 5 gol atıp, 7 de asist yaptı. Sırp futbolcunun adı, Avrupa’nın dev kulüpleriyle anılıyor. 

Dünya Kupası tarihinde Sırbistan

Sırbistan Milli Takımı, 2 kez Dünya Kupası’nda mücadele etti. Sırbistan, 2010 ve 2018 yıllarında katıldığı her iki turnuvada da grup aşamasından ötesini göremedi.

İsviçre, sürpriz peşinde

Murat Yakın’ın çalıştırdığı İsviçre, Avrupa elemelerinde C Grubu’nda yer aldı. Oynadığı 8 maçta mağlubiyet yüzü görmeyen İsviçre, 5 galibiyet ve 3 beraberlikle 18 puan topladı ve grubu İtalya’nın önünde lider olarak tamamladı. Sekiz maçta 15 gol atan İsviçre, kalesinde yalnızca 2 gole izin verdi.

İsviçre’nin İtalya ile 1-1 berabere kaldığı maçın özet görüntüleri:

İsviçre’nin elemelerde aldığı sonuçlar:

Bulgaristan 1-3 İsviçre / İsviçre 1-0 Litvanya / İsviçre 0-0 İtalya / Kuzey İrlanda 0-0 İsviçre / İsviçre 2-0 Kuzey İrlanda / Litvanya 0-4 İsviçre / İtalya 1-1 İsviçre / İsviçre 4-0 Bulgaristan

İsviçre’nin Dünya Kupası aday kadrosu açıklandı

Turnuvadaki ilk maçında Kamerun ile karşılaşacak İsviçre’nin Dünya Kupası kadrosu açıklandı. Teknik Direktör Murat Yakın’ın açıkladığı kadroda şu isimler yer aldı:

Kaleci: Gregor Kobel (Borussia Dortmund), Philipp Kohn (Salzburg), Jonas Omlin (Montpellier), Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach)

Defans: Manuel Akanji (Manchester City), Eray Cömert (Valencia), Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach), Ricardo Rodriguez (Torino), Fabian Schar (Newcastle United), Silvan Widmer (Mainz 05)

Orta saha: Granit Xhaka (Arsenal), Edimilson Fernandes (Mainz 05), Fabian Frei (Basel), Remo Freuler (Nottingham Forest), Ardon Jashari (Luzern), Fabian Rieder (Young Boys), Xherdan Shaqiri (Chicago Fire), Djibril Sow (Eintracht Frankfurt), Renato Steffen (Lugano), Denis Zakaria (Chelsea), Michel Aebischer (Bologna)

Forvet: Breel Embolo (Monaco), Christian Fassnacht (Young Boys), Noah Okafor (Salzburg), Haris Seferovic (Galatasaray), Ruben Vargas (Augsburg)

Murat Yakın’ın İsviçre’si:

Almanya Bundesliga başta olmak üzere Avrupa’nın önemli liglerinde pek çok yıldız futbolcusu bulunan İsviçre, Sırbistan ile birlikte grubunda ikincilik mücadelesi verecek. Türk kökenli İsviçreli teknik direktör Murat Yakın yönetimindeki İsviçre’nin kadrosunda Granit Xhaka, Manuel Akanji, Denis Zakaria, Xherdan Shaqiri ve Haris Seferovic gibi yıldız futbolcular yer alıyor. Murat Yakın’ın ekibi, Avrupa Elemeleri’nde kalesinde sadece 2 gole izin vererek bu alanda da dikkatleri üzerine çekti.

Bu isme dikkat: Breel Embolo 

Borussia Mönchengladbach’ta gösterdiği performansla Avrupa devlerinin dikkatini çeken Breel Embolo, sürpriz bir karara imza atarak sezon başında Monaco’ya transfer oldu. 25 yaşındaki yıldız futbolcu, yeni kulübünde çıktığı 23 maçta toplam 12 gole doğrudan katkı sağladı. 

Dünya Kupası tarihinde İsviçre

İsviçre Milli Takımı, Dünya Kupası’nda 11 kez mücadele etti. Ev sahibi olduğu 1954’te çeyrek finale yükselen İsviçre, 2006, 2014 ve 2018’de adını son 16 takım arasına yazdırdı. İsviçre, Dünya Kupası’nda çıktığı 37 karşılaşmada 12 galibiyet, 8 beraberlik ve 17 yenilgi aldı. 

Kamerun, Rigobert Song önderliğinde Katar’a geliyor

Kamerun, Afrika Elemeleri’nde Fildişi Sahili, Mozambik ve Malavi ile mücadele etti. Elemelerin 2. turunda oynadığı 6 maçta 5 galibiyet ve 1 mağlubiyetle 15 puan toplayan Kamerun, grubunu lider tamamladı. Play-off öncesi teknik direktörlüğe Süper Lig’den tanıdığımız Rigobert Song’u getiren Kamerun, Cezayir ile kozlarını paylaştı. Afrika temsilcisi, sahasında 1-0 kaybettiği maçın rövanşında rakibini deplasmanda 2-1 yenerek tarihinde 8. kez Dünya Kupası’na gitmeye hak kazandı.

Kamerun’un Cezayir’i 2-1 yendiği maçın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Kamerun’un elemelerde aldığı sonuçlar:

Kamerun 2-0 Malavi / Fildişi Sahili 2-1 Kamerun / Kamerun 3-1 Mozambik / Mozambik 0-1 Kamerun / Malavi 0-4 Kamerun / Kamerun 1-0 Fildişi Sahili

Kamerun’un Dünya Kupası kadrosu açıklandı

Turnuvadaki ilk maçında İsviçre ile karşılaşacak Kamerun’un Dünya Kupası kadrosu açıklandı. Teknik Direktör Rigobert Song’un açıkladığı kadroda şu isimler yer aldı:

Kaleci: Devis Epassy (Abha Club), Simon Ngapandouetnbu (Marsilya), Andre Onana (Inter Milan)

Defans: Jean-Charles Castelletto (Nantes), Enzo Ebosse (Udinese), Collins Fai (Al Tai), Olivier Mbaizo (Philadelphia Union), Nicolas Nkoulou (Aris Salonika), Tolo Nouhou (Seattle Sounders), Christopher Wooh (Stade Rennes)

Orta saha: Martin Hongla (Verona), Pierre Kunde (Olympiakos), Olivier Ntcham (Swansea City), Gael Ondoua (Hannover 96), Samuel Oum Gouet (Mechelen), Andre-Frank Zambo Anguissa (Napoli)

Forvet: Vincent Aboubakar (Al Nassr), Christian Bassogog (Shanghai Shenhua), Eric Maxim Choupo-Moting (Bayern Münih), Souaibou Marou (Coton Sport), Bryan Mbeumo (Brentford), Nicolas Moumi Ngamaleu (Young Boys), Jerome Ngom (Colombe Sportive du Sud Officie), Georges-Kevin Nkoudou (Beşiktaş), Jean-Pierre Nsame (Young Boys), Karl Toko Ekambi (Olympique Lyon)

Rigobert Song’un Kamerun’u

Kamerun’u Cezayir karşısında Dünya Kupası’na taşıyan Rigobert Song, Bayern Münih forması giyen Eric Maxim Choupo-Moting ve Al Nassr’da top koşturan Vincent Aboubakar’ın hücumdaki yaratıcılıklarına güveniyor. Kamerun Milli Takımı kadrosunda Süper Lig’de Beşiktaş forması giyen Georges-Kevin Nkoudou da yer alıyor. Kamerun, 2022 yılında çıktığı 5 karşılaşmada sadece 1 galibiyet alabilirken, 3 maçta ise sahadan boynu bükük ayrıldı. 

Bu isme dikkat: Eric Maxim Choupo-Moting 

Robert Lewandowski’nin takımdan ayrılmasının ardından Bayern Münih’te daha fazla süre bulmaya başlayan Eric Maxim Choupo-Moting, bu sezon harikalar yaratıyor. 33 yaşındaki forvet oyuncusu, bu sezon çıktığı 16 karşılaşmada 11 kez fileleri sarsmayı başardı. 

Dünya Kupası tarihinde Kamerun

Kamerun Milli Takımı, Dünya Kupası’na daha önce 7 kez katıldı. En büyük başarısı çeyrek final olan Kamerun, organizasyon tarihinde 23 maça çıktı ve bu karşılaşmaların 4’ünü kazandı. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.