Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elon Musk toplu istifa korkusuyla Twitter ofislerini kapattı

Tesla ve SpaceX’in CEO’su ve dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından şirkette başlayan kaos devam ediyor. Musk’ın “ya uzun saatler çalışın ya da istifa edin” ültimatomunun ardından çok sayıda çalışanın şirketten istifa edeceği haberleri geldi. Bunun üzerine Musk, gelecek haftaya kadar ofislerini kapattı.

Twitter, şirket çalışanlarına ofis binalarının 21 Kasım Pazartesi gününe kadar geçici olarak kapatılacağını bildirdi. Bu kararın neden alındığı ise açıklanmadı. BBC’nin gördüğü ve çalışanlara iletilen mesajda, şirketin gizli bilgilerinin hiçbir yerde paylaşılmaması gerektiğinin altı çizildi:

“Lütfen şirketin gizli bilgilerini sosyal medyada, basınla veya başka bir yerde tartışmaktan kaçınarak şirket politikasına uymaya devam edin.”

Çalışanlara gönderilen mesaj.

Twitter, BBC’nin bu mesajla ilgili yorum talebine yanıt vermedi.

Musk’ın ültimatomu

Dün basında çıkan haberlere göre Musk, Twitter çalışanlarına uzun saatler çalışmak zorunda oldukları, eğer yoğun çalışma şartlarına uymak istemezlerse de şirketten ayrılabilecekleri yönünde çağrı yaptı. Washington Post’un haberine göre de Twitter’ın yeni patronu Musk, çalışanlara gönderdiği bir e-postada, çalışanların şirkette kalmak istiyorlarsa 17 Kasım Perşembe gününe kadar bu konuda taahhütte bulunmaları gerektiğini söyledi. Kabul etmeyenlere de üç aylık tazminatlarının verileceğini sözlerine ekledi. Twitter’ın, ofislerini geçici olarak kapattığını açıklaması da bu haberlerin ardından geldi.

Ültimatomun ardından şirketteki engelli bir çalışan, uzaktan çalışmaya son verdiği için Musk’a dava açtı. Çalışıp çalışmama durumunu ofise bildirmeyi reddettiği için şirketten kovulduğunu söyleyen Dmitry Borodaenko, San Francisco Federal Mahkemesi’ne dava açtı. Borodaenko, ofise dönmezlerse işten ayrılmaları gerektiği yönünde çağrıda bulunan Musk’ın, engelli işçilere kolaylık tanınmasını öngören Engelli Amerikalılar Yasası’nı (ADA) ihlal ettiğini öne sürdü.

Şirketin bu duyurusunun ardından yüzlerce çalışan şirketten ayrıldıklarını göstermek için sosyal medyada LoveWhereYouWorked (Çalıştığın Yeri Sev) etiketini kullanarak tweet atmaya başladı. İsminin gizli kalmasını isteyen eski bir Twitter çalışanı BBC’ye verdiği demeçte, “Ortalıktaki toz duman dağıldığında muhtemelen iki binden az insan kalacak” dedi.

Elon Musk, Twitter’ı satın almadan önce şirkette 7 bin 500 kişi çalışıyordu. Şirket daha sonra, sözleşmeli binlerce çalışanı olduğunu ve bu kişilerin çoğunun işten çıkarıldığını açıkladı.

Kaynak: BBC, Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.