Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail, aşırı sağcı siyasetçi Ben-Gvir’in eşi Ayala’yı konuşuyor: Belinde silahla toplantıya katıldı, fotoğraf çektirdi

İsrail’de koalisyon hazırlıkları devam ediyor. Hükümeti kurmakla görevlendirilen eski Başbakan Binyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu, Kudüs’teki Waldorf Astoria Oteli’nde bir yemek organize etti. Yemekte koalisyondaki muhtemel ortaklarının eşleri de yer aldı. Aşırı sağcı söylemleriyle tanınan Itamar Ben-Gvir’in eşi Ayala Ben-Gvir belinde silahla yemeğe katıldı. Ben-Gvir’in silahla yemeğe katılması ve bunu savunması ülkede gündem oldu.

İsrail’de hükümeti kurmakla görevlendirilen Likud Partisi lideri, “Bibi” lakaplı Binyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu’nun düzenlediği yemekte, kurulacak koalisyonda yer alan partilerin liderleri ve eşleri bir araya geldi. Lider eşlerinin çektirdiği fotoğrafta belinde taşıdığı silahla kareye giren, Arap karşıtı söylemleriyle bilinen Itamar Ben-Gvir’in eşi Ayala Ben-Gvir ülkede gündem oldu.

“Silah taşıyorum, buna alışın”

Fotoğrafın ülkede tartışılmasının ardından Ayala Ben-Gvir, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: “El Halil’de yaşıyorum, altı çocuğum var, korkunun kol gezdiği yollardan geçiyorum. Eşim, ülkede en çok tehdit edilen kişi. Evet, silah taşıyorum, buna alışın.”

Ayala Ben-Gvir daha önce Şeyh Cerah Mahallesi’nde İsrail askerleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda da silahla görüntülenmişti.

İsrail’de 1 Kasım’da düzenlenen seçimleri eski Başbakan Binyamin Netanyahu’nun lideri olduğu Likud Partisi’nin başını çektiği muhafazakâr sağ blok kazandı. Netanyahu’nun blokunda, aşırı sağcıların yanı sıra iki de “ultra ortodoks” parti yer alıyor. Arap karşıtı söylemleriyle bilinen Itamar Ben-Gvir liderliğindeki Dinci Siyonizm İttifakı parlamentoda 14 sandalye kazandı ve İsrail’in üçüncü büyük partisi konumuna geldi. Ben-Gvir, daha önce “sadık olmayan vatandaşların” sınır dışı edilmesi gerektiğini savunmuştu.

Kaynak: Times of Israel

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.