Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı | Zanlı Albashir’in yeni görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul-Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi’nde pazar (13 Kasım) günü düzenlenen bombalı saldırının ardından yeni görüntüler ortaya çıkıyor. Görüntülerde zanlı Ahlam Albashir, saldırıdan dokuz gün önce İstiklal Caddesi’nde yürüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında, zanlı Ahlam Albashir’in İstiklal Caddesi’nde olduğu anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Albashir’in saldırı gerçekleşmeden dokuz gün önce, 4 Kasım Cuma günü saat 17:30 sıralarında caddede yürüdüğü görülüyor.

Albashir’in Taksim’e gitmeden önceki görüntüleri de ortaya çıktı

Albashir’in bombalı saldırı gerçekleşmeden önceki görüntüleri de ortaya çıktı.

Görüntülerde Albashir’in Taksim’e gitmeden önce saat 13:30 sıralarında Esenler’de telefonla konuşarak ilerlediği dikkat çekiyor. Albashir’in üzerinde Taksim’deki kıyafetleri bulunuyor ancak elinde çanta veya poşet görülmüyor.

Bakan Soylu: “Mersin’deki de İstiklal Caddesi’ndeki saldırı da Münbiç’ten oldu”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda saldırıya ilişkin konuştu. Soylu, “Mersin’deki de İstiklal Caddesi’ndeki saldırı da Münbiç’ten oldu. İstiklal Caddesi’ndeki saldırı PKK’nın sivilleri hedef alan tipik saldırısıdır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.