Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (18 Kasım 2022): Akşener’den Erdoğan’a “kumar masası” yanıtı & İstiklal Caddesi’ne bombalı saldırıda 17 tutuklama

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu Av. Gürkan Çakıroğlu.

İstiklal Caddesi’nde geçen pazar günü (13 Kasım) düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin savcılıkta ifadesi alınan 49 kişiden 17’si, tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Üç kişi ise adli kontrol şartıyla mahkemeye sevk edildi. Savcılık, 29 kişiyi serbest bıraktı. Ahlam Albashir’in de aralarında olduğu 17 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Albashir ve bazı tutuklular, Marmara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ne konuldu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, konuşmasında İYİ Parti’ye Altılı Masa’dan ayrılma çağrısında bulundu, “İYİ Parti’nin bunlarla aynı çizgiye düşmesi tabii düşündürücü. Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir” dedi. İzmir’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti lideri Akşener, Erdoğan’ın çağrısını sert bir dille reddetti. Akşener konuya dair, “Milletimizin geleceğinin heba edildiği bir kumar masasında hiç olmadık, bundan sonra da olmayız” dedi. Av. Gürkan Çakıroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısını ve Akşener’in cevabını Gündem’de yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.