Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (19 Kasım 2022): Cumhur İttifakı, HDP ve Kürtler’e yönelik adım atacak mı? | Altan Tan değerlendirdi 

Editör: Gamze Elvan

Prodüksiyon: Özgün Özgül

Reji: Özge Elvan & Elif Özge Yalçın

İktidar, son dönemde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Kürt seçmene yönelik adımlar atıyor. Eski HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk, cezaevinde yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tutuklu bulunduğu Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi ‘nden 27 Ekim’de tahliye edildi. Tuğluk, uzun süredir tahliye edilmeyi bekliyordu.

Daha sonra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş anayasa değişikliği teklifi nedeniyle, 2 Kasım’da HDP’yi ziyaret etti. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu görüşmeye destek verdi ve “Son derece doğal ve doğrudur” dedi.

12 Kasım’da da Selahattin Demirtaş, babasının rahatsızlığı nedeniyle özel jetle Diyarbakır’a getirildi. Haber Hafta Sonu’nda bu akşam HDP’de üç dönem milletvekilliği yapan Kürt siyasetçi Altan Tan, bu gelişmeler ışığında iktidarın hamlelerini değerlendirdi.

İstanbul-Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’da düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında beşi Bulgaristan’da olmak üzere toplam 13 kişi gözaltına alındı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.