Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Katar Dünya Kupası’na doğru: Türkiye Süper Ligi’nden Dünya Kupası’na giden futbolcular

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2022 Katar Dünya Kupası’na katılma başarısı gösteremese de Spor Toto Süper Lig’de forma giyen 19 futbolcu, ülkelerinin milli takımları ile Dünya Kupası’nda boy gösterecek. Galatasaray’dan 5, Beşiktaş’tan 4, Fenerbahçe ve Trabzonspor’dan ise 2’şer futbolcu Katar’da forma giyecek.

Galatasaray: Fernando Muslera, Lucas Torreira (Uruguay)/ Dries Mertens (Belçika)/ Haris Seferovic (İsviçre)/ Victor Nelsson (Danimarka)

Ülkesi Uruguay ile dördüncü kez Dünya Kupası’nda yer alacak olan 36 yaşındaki tecrübeli eldiven Fernando Muslera, son dönemde milli takım kalesindeki yerini bir dönem Demir Grup Sivasspor forması giymiş Sergio Rochet’ye kaptırmış gözüküyor. Uruguay formasını 133 kez giyerek efsaneler arasındaki yerini alan Muslera, turnuvada kaleyi tekrar devralabilmeyi ve muhtemelen son kez katıldığı Dünya Kupası’nda madalya kazanmayı hedefliyor.

Galatasaray’ın bu sezon kadrosuna kattığı orta sahasındaki dinamosu Lucas Torreira, Uruguay’ın geniş orta saha rotasyonunda zaman zaman ilk 11, zaman zaman da yedekten girerek katkı sağlıyor.

Galatasaray’ın 35 yaşındaki Belçikalı yıldızı Dries Mertens, son dönemde milli takım ilk 11’indeki yerini kaybetmiş olsa da teknik direktör Roberto Martinez’in hücum hattındaki ilk hamlelerinden birisi olarak, gole ihtiyaç duyulduğunda devreye girecek.

İsviçre’nin son dönemdeki turnuvalarda değişilmez 9 numarası olan Haris Seferovic, mevcut form durumu ile performansına dair soru işaretleri barındırıyor. Son dönemde ilk 11’deki yerini Breel Embolo’ya kaybeden Seferovic, turnuvada kariyerini tekrar ayağa kaldırabilmeyi hedefliyor.

Galatasaray’ın savunmadaki şefi 24 yaşındaki Victor Nelsson, ilerleyen uluslararası kariyerinde bir adım daha atabilmek için, Danimarka yedek kulübesinde kendini gösterme fırsatı bekleyecek.

Beşiktaş: Wout Weghorst (Hollanda), Atiba Hutchinson (Kanada), Romain Saiss (Fas), George Kevin-N’koudou (Kamerun)

Beşiktaş’ın 30 yaşındaki golcüsü Wout Weghorst, son yıllarda hücum hattını bir türlü oturtamayan Hollanda kadrosunda, eski Fenerbahçeli Vincent Janssen ile rekabete girecek.

Beşiktaş’ın yaşayan efsanelerinden 39 yaşındaki Atiba Hutchinson, 36 yıl aradan sonra Dünya Kupası’na taşıdığı Kanada ile kaptan olarak sahadaki yerini alacak.

Beşiktaş’ın 32 yaşındaki Faslı stoperi Romain Saiss, turnuvada sürpriz kovalayan ülkesinin başarısı için ter dökecek. Sakatlık sorununu aşabilirse ilk 11’deki yerini alacak.

Beşiktaş’ın 27 yaşındaki kanat oyuncusu George Kevin-N’Koudou, eylül ayında ilk kez formasını giydiği Kamerun Milli Takımı ile uluslararası futbol kariyerini inşa etmeye çalışacak.

Fenerbahçe: Michy Batshuayi (Belçika)/ Enner Valencia (Ekvador)

Fenerbahçe’nin yıldız forveti 29 yaşındaki Michy Batshuayi, Romelu Lukaku’nun sakatlık ve formsuzluk sorunları sebebiyle, Belçika Milli Takımı’nın başarısı için ter dökecek. Elemelerde Lukaku’nun yokluğunda ilk 11’de sahaya çıkan Michy, Mertens ve Lukaku ile birlikte forma mücadelesi verecek.

Fenerbahçe’nin diğer golcüsü Enner Valencia, en büyük yıldızı olduğu ülkesi Ekvador’un sürpriz yapabilmesi için mücadele edecek.

Trabzonspor: Maxi Gomez (Uruguay)/ Jens Stryger Larsen (Danimarka)

Trabzonspor’un 26 yaşındaki forveti Maxi Gomez, Uruguay’ın adına efsane isimleri Luis Suarez ve Edinson Cavani ile forma yarışına girecek.

Trabzonspor’un 31 yaşındaki sağ beki Jens Stryger Larsen, turnuvanın “Dark Horse” olarak nitelendirilen sürpriz adaylarından Danimarka için, sağ bek ve sol bek mevkilerinde Alexander Bah, Joakim Maehle ve Rasmus Kristensen ile formayı kapmak için yarışacak.

Yukatel Kayserispor: Majid Hosseini, Ali Karimi (İran)

Yukatel Kayserispor’un 26 yaşındaki stoperi Majid Hosseini, sürpriz beklentisi olan ülkesi İran adına, ilk 11’deki yerini korumak için mücadele edecek.

Yukatel Kaysersipor’un bir diğer İranlısı 28 yaşındaki orta saha Ali Karimi, milli takımda forma süresi bekleyecek.

Fraport TAV Antalyaspor: Haji Wright (ABD)

Spor Toto Süper Lig’de sezona fırtına gibi giren, Fraport TAV Antalyaspor’un 24 yaşındaki golcü futbolcusu Haji Wright, genç isimlerden oluşan ABD kadrosunda, ilk 11 için mücadele edecek.

Corendon Alanyaspor: Famara Diedhiou (Senegal)

Corendon Alanyaspor’da bu sezon çok fazla forma şansı bulamayan 29 yaşındaki forvet Famara Diedhiou, Sadio Mane’nin yokluğunda ülkesi Senegal’in gol yükünü çekmeye çalışacak.

Atakaş Hatayspor: Sam Adekugbe (Kanada)

Spor Toto Süper Lig’e geldiğinden beri Atakaş Hatayspor ile çok iyi performanslar sergileyen 27 yaşındaki sol bek Sam Adekugbe, ilk 11’in değişilmez isimleri arasında yer aldığı Kanada ile 36 yıl aradan sonra Dünya Kupası başarısı için mücadele edecek.

Arabam.com Konyaspor: Francisco Calvo (Kosta Rika)

Arabam.com Konyaspor’a geldiğinden beri savunmada etkili performanslar sergileyen 30 yaşındaki Kosta Rikalı stoper Francisco Calvo, ilk 11’in değişilmez isimleri arasında yer aldığı milli takımı ile Dünya Kupası’nda sürpriz peşinde koşacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.