Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir devir sona erdi: Cüneyt Çakır alkışlarla aktif hakemliği bıraktı

Türk futbolunun efsane hakemlerinden Cüneyt Çakır, Türkiye A Milli Takımı’nın Çekya ile oynadığı hazırlık maçında aktif hakemlik kariyerini sonlandırdı. 

Cüneyt Çakır’dan hakemliğe veda

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Gaziantep’te oynanan hazırlık maçında Çekya ile karşı karşıya geldi. Ay-Yıldızlılar, rakibini Enes Ünal ve Hakan Çalhanoğlu’nun attığı goller ile 2-1 mağlup etti. 

Türk futbolunun efsane hakemlerinden Cüneyt Çakır ise Kalyon Stadı’nda oynanan hazırlık maçının 5. dakikasında kariyerinin son düdüğünü çaldı ve yeşil sahalara veda etti. Sahada bulunan Ay-Yıldızlı ve Çekyalı futbolcular, düdüğün ardından Çakır’ı sarılarak tebrik etti. 

45 yaşında hakemliğe veda eden Cüneyt Çakır için taraftarlar “Türkiye seninle gurur duyuyor” tezahüratı yaparken, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından Çakır’a teşekkür plaketi verildi. Çakır, kariyerinin devamında TFF’de eğitimci olarak görev yapacak. 

Hakemlik kariyeri boyunca 589 maçta düdük çalan Cüneyt Çakır, Süper Lig’de en fazla maç yöneten hakem unvanına sahip. 45 yaşındaki Çakır, ligde 385 maça çıkarken, 284 kez de uluslararası maçlarda görev aldı. 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 54 kez grup aşamalarında görev yapan Cüneyt Çakır, bu organizasyonda bir kez final, altı kez de yarı final karşılaşması yönetti. Çakır böylelikle, İsviçreli Urs Meier’in ardından Devler Ligi tarihinin en kariyerli hakemi olarak kayıtlara geçti. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.