Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Donald Trump’ın Twitter hesabı yeniden açıldı

Dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından sonra en çok merak edilenlerden biri eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın platformdaki yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağıydı. Konuya dair bir anket düzenleyen Musk, ankete katılanların yüzde 51,8’inin “Hesabı geri verilmeli” demesi üzerine Trump’ın yasağını kaldırdı.

24 saat süren anketin tamamlanmasının ardından Musk, şunları söyledi: “İnsanlar, ne istediğini söyledi. Trump’ın dönmesine izin verilecek. Vox Populi, Vox Dei.”

“Vox Populi, Vox Dei” Latince’de “Halkın sesi, Tanrı’nın sesi” anlamına geliyor.

Musk’ın anketine 15 milyon 85 bin 458 kullanıcı katıldı. Musk’ın açıklamasının ardından Trump’ın kapalı olan @realDonaldTrump isimli hesabı erişime açıldı.

Trump ne tepki verdi?

Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonu’nun (RJC) yıllık liderlik toplantısında bir panele katılan Trump’a Twitter’daki yasağının kaldırılması da soruldu. Trump, “Twitter’a geri dönmek için bir neden görmüyorum” dedi. Eski Başkan, Trump Media & Technology Group (TMTG) tarafından geliştirilen kendi platformu Truth Social’ı kullanmaya devam edeceğini söyledi.

Destekçilerinin 6 Ocak 2021’de Kongre binasını basmasının ardından, Trump’ın Twitter ve Facebook gibi sosyal platformlardaki hesapları süresiz olarak yasaklanmıştı. Musk daha önce platformu satın alması halinde Trump’ın yasağını kaldırıp kaldırmayacağı konusunda sorulan soruya “Kalıcı yasağı kaldıracağım” cevabını vermiş, ayrıca Twitter’ın “sol yanlısı” olduğunu söylemişti.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.