Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (20 Kasım 2022): MHP’nin iktidardaki konumu, Taksim saldırısının birinci haftası ve 2022 Dünya Kupası

Editör: Buket Topaktaş

Prodüksiyon: Özgün Özgül

Reji: Özge Elvan & Şemsi Can Albayrak

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), gece saatlerinde Irak ve Suriye’nin kuzeyine hava harekâtı düzenledi. Milli Savunma Bakanlığı, PKK ve YPG’ye karşı “Pençe Kılıç Hava Harekâtı” düzenlendiğini açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net” teması kapsamında Samsun’daki Cumhuriyet Meydanı’nda miting yaptı.

İstanbul-Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım Pazar günü meydana gelen saldırı birinci haftasını doldurdu. Saldırıda altı kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi ise yaralanmıştı.

Katar’da düzenlenen FIFA Dünya Kupası, 20 Kasım Pazar günü başlayıp 18 Aralık Pazar günü sona erecek.

Dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından sonra en çok merak edilenlerden biri eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın platformdaki yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağıydı. Konuya dair bir anket düzenleyen Musk, ankete katılanların yüzde 51,8’inin “Hesabı geri verilmeli” demesi üzerine Trump’ın yasağını kaldırdı.

Haber Hafta Sonu’nun bu akşamki konukları gazeteci ve Medyascope yorumcusu Sedat Bozkurt, Medyascope Yayın Yönetmen Yardımcısı Gökçe Çiçek Kösedağı, Medyascope muhabiri Ali Macit ve Medyascope Spor Servisi Editörü Doğa Üründül.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.