Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TSK, Irak ve Suriye’ye hava harekâtı düzenledi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), gece saatlerinde Irak ve Suriye’nin kuzeyine hava harekâtı düzenledi. Milli Savunma Bakanlığı, PKK ve YPG’ye karşı “Pençe Kılıç Hava Harekâtı” düzenlendiğini açıkladı.

TSK, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki çeşitli hedeflere hava harekâtı düzenledi. Yerel kaynakların hava operasyonu başladığını duyurmasının ardından MSB, Twitter hesabından paylaştığı mesajında “Hesap zamanı. Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor” açıklamasında bulundu.

Bakanlık, bir sonraki paylaşımında “Terör yuvaları tam isabet vuruşlarla yerle bir ediliyor” dedi ve harekâta dair bir video paylaştı.

MSB, hava harekâtının sona ermesinin ardından kısa bir yazılı açıklama yayımlayarak, harekâtın Birleşmiş Milletler (BM) Anlaşması’nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda düzenlendiğini belirtti.

MSB, ilerleyen saatlerde “Irak’ın kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik  bölgelerine PENÇE-KILIÇ Hava Harekâtı başarıyla icra edilmiştir“ açıklamasını paylaştı.

Operasyona ilişkin Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Sözcüsü Ferhad Şami ise Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Şami, YPG kontrolündeki Kobani’nin hedef alındığını duyurdu:

Şami, bir sonraki paylaşımında, harekâtın Şam kontrolüne yakın bir bölge olan Kazali, Tel Rıfat ve Zarkan’ı da hedef aldığını söyleyerek ölü ve yaralılar bulunduğunu açıkladı.

Kim, ne dedi?

Halkların Demokratik Partisi (HDP), TSK’nın düzenlediği hava harekâtına yönelik ”Türkiye’ye tehdit oluşturan Kürtler değil, Kürtlerin işgal edilen yaşam alanlarında palazlandırılan IŞİD ve türevi örgütlerdir” dedi.

Emek ve Özgürlük İttifakı, ”AKP ve MHP iktidarı ömrünü uzatmak, kaybettiği meşruiyetini şiddetle tesis etmek için yeniden savaş politikalarına sarılmaya başlamıştır. Taksim’de sivillere yönelik gerçekleştirilen ve iktidar tarafından karartılmaya çalışılan vahşi saldırı gerekçe gösterilerek dün gece Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok sivil yerleşim bölgesine yönelik gerçekleştirilen hava saldırısı, Türkiye halklarının değil iktidarın beka saldırılarıdır” açıklamasını yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Gece geç saatlerde başlayan sınır ötesi harekât için Türk ordusuna başarılar diliyorum. Askerlerimizin ayağına taş değmesin. İnşallah her şey bizim öngördüğümüz gibi milletimizin hissiyatına uygun olarak gelişir. Zorlu bir süreçtir, Allah kolaylık kılsın” diye konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Twitter hesabında “Ülkemize yönelik terör tehdidine karşı başlatılan sınır ötesi harekâtta kahraman silahlı kuvvetlerimize başarılar diliyorum. Rabbim Mehmetçiğimizi muhafaza eylesin” mesajını paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.