Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yoğun bakımdaki hastaya kötü muamele: Tokat’taki özel hastanenin faaliyetleri durduruldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir hastanın Tokat’taki özel bir hastanede şiddete uğradığı görüntülerle ilgili açıklamada bulundu. Koca, bakanlıkça başlatılan acil soruşturma kapsamında hastanenin faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tokat’taki özel bir hastanede yaklaşık beş ay önce çekildiği belirtilen şiddet görüntülerine ilişkin konuştu. Koca, “Yoğun bakım servisinde bir hastanın çalışanlarca maruz kaldığı şiddet ve kötü muamele görüntüleri kamuoyuna dün yansıyan özel hastanenin faaliyeti, Bakanlığımızca acilen başlatılan soruşturma gereği durdurulmuştur. Sağlıkta hiç kimsenin güven sarsıcı fiiline toleransımız yoktur” dedi.

Görüntülerde bir hemşirenin bilinci yerinde olmayan bir yoğun bakım hastasının elini yatağa bağladığı, başka bir hemşirenin de hastanın yüzünü çarşafla kapattığı görüldü.

Tokat Valiliği, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Hasta, 2022 yılı Temmuz ayı içerisinde yaşadığı rahatsızlıklardan dolayı ilimizdeki bir özel hastaneye başvurmuş olup, tedavisinin bir bölümü genel yoğun bakım ünitesinde sürdürülmüştür. Hasta yoğun bakımda tedavisi devam ederken, uygulanan ilaçlardan dolayı ajite halde, burnuna takılı solunum cihazını çıkartmaya çalıştığı, bu sırada hemşirelerden birisinin yanına gelerek, hastanın elini hızlı şekilde iterek engel olduğu, sonrasında el bileğinden yatağa bağlamak sureti ile hastanın elini sabitlediği tespit edilmiştir. Sonrasında başka bir hemşire daha olaya müdahil olmuştur.

Hastanın bu harekete tepki vermesi üzerine eylemine son veren hemşire sonrasında hastanın yanından uzaklaşmıştır. Süreç sonunda hastamızın tedavisine devam edilmiş, şifahen taburcu olmuştur. Olay Tokat İl Sağlık Müdürlüğümüze bildirildiği andan itibaren, soruşturma açılmış, bir başhekim yardımcısı ve yoğun bakım uzmanı görevlendirilmiştir. Soruşturma tarihinde ilgili hemşirenin iş akdine son verilmiş, diğer hemşireye de hastane tarafından kınama cezası verilmiştir. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğümüz hukuk birimi tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.”

Olayın yaşandığı hastanenin açıklamasında ise “Sürecin sağlıklı yürümesi adına hastane genel müdürü görevden alınarak yerine vekaleten atama yapılmıştır. Şu an hukuki süreç devam etmektedir” denildi. Hastane, konunun takipçisi olmayı sürdüreceklerini de bildirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.