Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Katar Dünya Kupası’nda birinci günün ardından: Enner Valencia, açılış maçına damga vurdu – Ekvadorlu taraftarlar hep bir ağızdan “Bira istiyoruz” diye bağırdı

2022 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan başladı. 18 Aralık Pazar günü sona erecek turnuvanın açılış maçında ev sahibi Katar, Ekvador ile karşı karşıya geldi. Güney Amerika temsilcisi, rakibini Fenerbahçeli yıldız Enner Valencia’nın golleriyle 2-0 mağlup etti. 

Katar 2022 Dünya Kupası’nda görkemli açılış

2022 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan dün (19 Kasım) başladı. Dünya Kupası Organizasyon Komitesi, Katar-Ekvador maçının öncesinde görkemli bir açılış törenine imza attı. Turnuva için 300 milyar dolar harcayan Katar, açılış töreni için 60 bin kişi kapasiteli Al Khor Al Bayt Stadı’nı tercih etti. Açılış töreninde birbirinden ünlü isimler sahne aldı. 

Dünyaca ünlü oyuncu Morgan Freeman’ın yer aldığı açılış töreninde göçebe kabilelerin yer aldığı halk oyunu gösterisi gerçekleştirildi. 

Güney Koreli BTS grubunun solisti Jung Kook ile Katarlı şarkıcı Fahad Al-Kubaisi, FIFA Dünya Kupası’nın resmi müziği “Dreamers”ı seslendirdi. Tören, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin konuşmasıyla son buldu.

Enner Valencia, Katar’ı tek başına yıktı

Dünya Kupası’nın açılış maçında ev sahibi Katar ile Ekvador karşı karşıya geldi. Al Khor Al Bayt Stadı’nda oynanan karşılaşmada İtalya Futbol Federasyonu’ndan Daniel Orsato düdük çaldı. 

60 bin futbolseverin takip ettiği karşılaşmanın 16. dakikasında Enner Valencia, penaltıdan turnuvanın ilk golünü kaydetti. Fenerbahçeli yıldız futbolcu, 31. dakikada ise kendisinin ve takımının ikinci golünü Katar filelerine yolladı. Turnuvanın ilk gününe damga vuran 33 yaşındaki yıldızın 3. dakikadaki golü ise ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. 

Ekvador, temponun oldukça düşük olduğu karşılaşmanın ikinci yarısında skoru korumayı başardı. Güney Amerika temsilcisi, ev sahibini 2-0 mağlup ederek turnuvaya galibiyet ile başladı. 

Ekvador, gruptaki ikinci maçında Senegal ile karşılaşacak. Katar ise Hollanda ile kozlarını paylaşacak. Öte yandan grubun diğer maçında Senegal ile Hollanda, bugün saat 19.00’da karşı karşıya gelecek. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Dünya Kupası tarihinde ilk kez, turnuvaya ev sahipliği yapan ülke (Katar) açılış maçını kaybetti.

Ekvador Milli Takımı’nın Dünya Kupası’nda attığı son beş golü kaydeden Enner Valencia, turnuva tarihinde bir Güney Amerika ülkesi adına beş gollük seri yakalayan ilk oyuncu oldu.

Katar-Ekvador karşılaşması, Dünya Kupası tarihinin en az izlenen açılış maçı olarak tarihe geçti. 

Enner Valencia, Katar-Ekvador karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi.

Ekvadorlu taraftarlar: “Bira istiyoruz”

2022 Dünya Kupası’nın başlamasına sadece iki gün kala ev sahibi Katar’ın baskısı sonucu, stadyumların çevresinde ve içinde içki satışı yasaklanmıştı. FIFA, ev sahibi ülke yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonrası, stadyumların içinde ve çevresinde içki satışının yapılamayacağını, satışın stadyumlara uzak noktalarda yapılabileceğini açıklamıştı. FIFA Başkanı Gianni Infantino ise statlarda ve çevresinde alkollü içecek satışının yasaklanmasıyla ilgili “Eğer Dünya Kupası ile ilgili en büyük sorunumuz buysa derhal istifa eder ve dinlenmek için sahile giderim. Dünya Kupası’nda alınan her karar Katar ve FIFA’nın ortak kararıdır. Katar’da alkol satın alabileceğiniz ve taraftarların alkol tüketebileceği birçok taraftar bölgesi olacak. Günde üç saat boyunca bira içemezseniz, hayatta kalacağınızı düşünüyorum” açıklamasını yaptı. 

2022 Katar Dünya Kupası açılış maçında Ekvador’un Katar’ı 2-0 yendiği müsabakayı futbol yorumcusu Metin Dirim yorumladı:

2022 Katar Dünya Kupası rehberimiz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler