Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de Club Q isimli LGBTİ+ gece kulübüne silahlı saldırı: 5 ölü, 25 yaralı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Colorado eyaletinde Club Q isimli LGBTİ+ gece kulübüne silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda beş kişi hayatını kaybetti, en az 25 kişi yaralandı. Yaralıların durumu kritik.

Colorado Springs’te bulunan Club Q isimli gece kulübüne cumartesi günü (19 Kasım) gece yarısından önce giren saldırgan etrafa rastgele ateş açtı. Club Q saldırının ardından açıklama yaptı: “Topluluğumuza yönelik anlamsız saldırı karşısında dehşete kapıldık. Silahlı saldırganın üzerine atlayarak bu nefret saldırısını sonlandıran kahraman konuklarımıza hızlı tepkilerinden dolayı minnettarız.”

Saldırgan yakalandı

Colorado Springs Polis Şefi Adrian Vasquez, Club Q’daki silahlı saldırıyı düzenleyen zanlının 22 yaşındaki Anderson Lee Aldrich olduğunu açıkladı. Aldrich’in saldırıda uzun namlulu bir tüfek kullandığı ve olay yerinde de iki ateşli silah bulunduğu belirtildi. New York Times da zanlının saldırı sırasında zırhlı bir kıyafet giydiğini ve AR-15 tarzı bir silahla ateş ettiğini yazdı.

Yerel haberlere göre şüpheliyle aynı adı taşıyan biri, 2021 yılında adam kaçırma ve tehdit suçundan tutuklandı. Hatta bu kişinin evi ve mahallesi, annesinin “Ev yapımı bombayla kendisine zarar verebilir” ihbarı üzerine boşaltıldı.

Vasquez, zanlının gece kulübündeki iki kişi tarafından etkisiz hale getirildiğini söyledi ve ekledi: “Onlara büyük bir teşekkür borçluyuz.” Colorado Springs Belediye Başkanı John Suthers de bardaki iki kişinin zanlıyı durdurmak için hızlıca harekete geçtiğini söyledi.

“Club Q, LGBTİ+lar için güvenli bir sığınak”

Polis, saldırının bir nefret suçu olup olmadığını araştırdıklarını söyledi. Club Q’nun LGBTİ+ topluluğu ile ilişkisine dikkat çeken Vasquez, “Club Q, LGBTİ+’ler için güvenli bir sığınaktır” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden da saldırının ardından açıklama yaptı. Şiddete katkıda bulunan eşitsizlikleri ortadan kaldırma gerekliliğine vurgu yapan Biden, “Bu saldırının nedeni henüz netlik kazanmasa da LGBTİ+ topluluğunun son yıllarda korkunç şiddete maruz kaldığını biliyoruz” diye konuştu.

Daha önce de Florida eyaletinin Orlando kentinde Pulse isimli LGBTİ+ gece kulübüne 2016 yılında düzenlenen silahlı saldırı, ülkedeki en ölümcül silahlı saldırılardan biri olarak kayıtlara geçmişti. Bu saldırıda 49 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: CNN, Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.