Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak: “Erdoğan ve MHP, seçim yaklaşınca Kürt kartını muhakkak kullanacak”

Eski Demokrasi Partisi (DEP) Milletvekili Mahmut Alınak, Medyascope‘a konuştu. Alınak, seçim tarihi yaklaştıkça AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’nin “Kürt kartını” devreye sokacağını söyledi. Erdoğan’ın, AKP heyetinin Halkların Demokratik Partisi (HDP) ziyareti ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Diyarbakır’a getirilmesi ile Kürt seçmenleri kazanmak için planlar yaptığını belirten Alınak, “Seçime kısa bir zaman kala Erdoğan’ın İmralı ile temasa geçeceğini de söyleyebilirim. Bahçeli’yi ikna ederse Öcalan’ı da devreye koyacaktır” dedi.

“Kürt seçmen iki ittifak için de yaşamsal öneme sahip”

Mahmut Alınak, iktidarın son aylarda attığı ve “Kürt seçmen üzerinde olumlu bir hava yaratma” çabası olarak yorumlanan adımlar hakkında Medyascope’a değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan ve AKP’nin son dönemde Kürt seçmen nezdinde birtakım planlar yaptığını belirten Alınak, “Kürt seçmen hem Cumhur hem de Millet ittifakları için seçimi kazanmaları adına yaşamsal öneme sahiptir. Ban hâlâ Erdoğan’ın seçimden önce İmralı ile temasa girerek İmralı seçeneğini değerlendireceğini düşünüyorum. Kürt seçmen Millet İttifakı’ndan yana tavır alırsa Erdoğan seçilmeyeceğini çok iyi biliyor. Bahçeli’yi ikna ederse Öcalan formülünü devreye koyacaktır. Öcalan’ın her zaman Kürt seçmen üzerinde etkisi vardır” dedi.

“Demirtaş’a yapılan jestti, Tuğluk öldürülerek salıverildi”

Mahmut Alınak, cezaevinde binlerce hasta tutuklunun bulunduğunu, Demirtaş’a yapılan uygulamanın jest olduğunu belirterek, “Demirtaş özelinde yapılan bu jest önemlidir ve değerlendirilmelidir” dedi. Aysel Tuğluk’un tahliyesi ile ilgili ise “Aysel Tuğluk, tırnak içinde söylüyorum öldürülerek salıverilmiştir. AKP’nin sanki Kürt seçmeni kazanmak için küçük de olsa bazı adımlar atacağına dair bir ışık görüyorum” diye konuştu.

“Devlet içinde ciddi bir çatışma var”

İstiklal Caddesi’neki bombalı saldırının korkunç bir olay olduğunu belirten Alınak, şunları söyledi:

“Bana göre bu bomba ,Erdoğan ve AKP’ye atılmıştır. Devlet içinde ciddi bir çatışma vardır. Bir taraf sorunun küçük de olsa demokratik adımlarla çözülmesini isterken, diğer taraf faşist ve ırkçı bir tutum ile retçi ve inkârcı politikanın sürdürülmesinden yana. Arkasında hangi devlet, örgüt ya da taşeron olursa olsun bana göre bomba Erdoğan’a atılmıştır. Bu olayın ardından hava operasyonu ile Erdoğan’a geri adım attırılmıştır. Yaşananlar militarist devletin eseridir. Militarist çevreler Erdoğan’ı esir aldı.”

“Bahçeli’nin içinde olmadığı hiçbir formül yok”

Alınak, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de çok rahat olmadığını ve yaptığı önemli çıkışlardan sonra kendisine geri adım attırıldığını belirterek, “Bana göre Erdoğan, Bahçeli ile görüşüyor. Çünkü Bahçeli’nin içinde olmadığı hiçbir formül yoktur. Bana kalırsa yaşananlar karşısında Kürt ve sosyalist çevreler bu düzen siyasetinden çekilmeli ve sivil itaatsizlik ile dünyayı ayağa kaldırmalı” dedi.

Bir yetkili ile yaptığı konuşmada, Kobani davasında yargılananlara çok ağır cezalar verileceğine dair bir duyum aldığını söyleyen Alınak, “Her şart ve durumda Kürt seçmenler için Erdoğan, Bahçeli ve AKP’nin yeni sayfalar açabileceklerini düşünüyorum” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.