Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstiklal Caddesi’deki bombalı saldırıyla ilgili 5 kişi daha tutuklandı

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıya ilişkin soruşturma sürüyor. Aralarında Azez’de yakalanarak İstanbul’a getirilen “Hüssam A.” kod adlı Hasan Ali’nin de bulunduğu beş kişi tutuklandı. Soruşturmada tutuklu sayısı 24’e yükseldi.

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyla ilgili aralarında Azez’de yakalanan Hasan Ali ve korsan taksicilik yapan Jarkas kardeşlerin babası Salih Jarkas’ın da bulunduğu toplam beş şüpheli, emmniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na götürüldü.

Savcılıkça sorguları tamamlanan beş şüpheli, “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “nitelikli kasten öldürme” ve “göçmen kaçakçılığı” suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edildi.

Şüpheliler hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturma kapsamında daha önce bomba düzeneğini bırakan Ahlam Ablashir’in de aralarında bulunduğu 19 şüpheli tutuklanmıştı.

Son tutuklamalarla birlikte İstiklal Caddesi saldırısıyla ilgili tutuklananların sayısı 24’e yükseldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.