Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tiyatro oyuncularını taşıyan minibüs TIR’a çarptı: 3 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi yaralandı

Amasya’da tiyatro oyuncularını taşıyan minibüsün TIR’a çarpması sonucu meydana gelen kazada üç kişi yaşamını yitirdi, sekiz kişi ise yaralandı. Yaralılar arasında oyuncular Ceyhun Fersoy, Sergen Deveci ve Melis İşiten de bulunuyor.

“Baş Belası” adlı tiyatro oyununu Çorum’da sahnedikten sonra Samsun’a doğru hareket eden tiyatro ekibini taşıyan Aykut Bektaş yönetimindeki minibüs, Amasya-Çorum karayolu üzerindeki Merzifon ilçesine bağlı Çaybaşı Köyü yakınlarında Hacı Ahmet Kılıç yönetimindeki TIR’a arkadan çarptı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda acil sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Kazada minibüste sıkışan Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan sürücü ve minibüsteki Özgür Ayaz, Burak Gülçebi, Melis İşiten, Sergen Deveci, Uğur Şalvarcıoğlu, Ceyhun Fersoy ve Filiz Özbek, ambulanslarla Merzifon ve Suluova’daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Üç kişi taburcu edildi

Kazada yaralanan Melis İşiten, Filiz Özbek ve Aykut Bektaş tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yaralanan oyunculardan Uğur Şalvarcıoğlu, Sergen Deveci ve Özgür Ayaz’ın Samsun’da, Ceyhun Fersoy ve Burak Gülçebi’nin Amasya’da tedavileri sürüyor.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Ceyhun Fersoy ve Burak Gülçebi’yi ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi aldı.

Vali Masatlı, “Bu kazada maalesef üç insanımızı kaybettik. Yaralı vatandaşlarımızın Samsun ve Amasya’daki hastanelerde tedavileri devam ediyor. Birisinin durumu kritik. İleri bir tedavi için belki başka bir hastaneye de sevk edebiliriz. Ceyhun Fersoy Bey’le de görüştüm. Şu an için kendisinin durumu iyi. Sadece ayağında tendonlarda bir sorun varmış. Diğer taraftan vücudunun farklı yerlerinde çok önemli olmayan birtakım yaralar var. Birkaç güne kadar kendisini buradan taburcu ederiz” diye konuştu.

İlk incelemelere göre, kazanın tiyatro ekibini taşıyan minibüsün aşırı hız nedeniyle aynı yönde seyreden kamyona arkadan çarpması sonucu meydana geldiğini belirten Masatlı, incelemelerin devam ettiğini söyledi.

Bakan Ersoy’dan taziye mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medyadan taziye mesajı yayımladı.

Ersoy, “Çorum’da sahneledikleri oyun sonrası Samsun’a dönen tiyatro oyuncularını taşıyan minibüsün kaza yaptığını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kazada vefat edenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır; yaralılara acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun” dedi.

Sağlık Bakanı Koca: “Durumu ağır olan kimse yok”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından kazaya ilişkin açıklama yaptı.

Yaralıların durumunun iyi olduğunu belirten Koca, “Dün gece Amasya Merzifon’da tiyatro sanatçılarını taşıyan bir minibüsün bir tır ile çarpışması sonucu meydana gelen kazada minibüste bulunan üç kişi olay yerinde hayatını kaybetti, doku kişi yaralandı. Sekiz yaralı ambulanslarla hastaneye kaldırıldı, bir kişi ise tedaviye ihtiyaç duymadı. Kazada hayatını kaybeden sanatçılarımıza Allah’tan rahmet; yakınlarına ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımız arasında durumu ağır olan kimse yok. Hepimiz adına, kendilerine geçmiş olsun diyorum” dedi.

Sergen Deveci İstanbul’a getirildi

Sergen Deveci’nin sevki için Sağlık Bakanlığı’ndan ambulans uçak talebinde bulunuldu.

Amasya-Merzifon Havalimanı’na getirilen Deveci, ambulans uçakla İstanbul’daki özel hastaneye gönderildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.