Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Dünya Kupası’nda ikinci günün ardından: İngiltere’den gövde gösterisi – Hollanda, Senegal’i son dakikalarda yıktı – Gareth Bale tarihe geçti

2022 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. 18 Aralık Pazar günü sona erecek turnuvanın ikinci gününde üç karşılaşma oynandı. A Grubu ilk maçında Senegal ile Hollanda karşı karşıya geldi. Hollanda 84. dakikada Gakpo ve 90+9. dakikada Klaassen’in attığı gollerle karşılaşmayı 2-0 kazanarak turnuvaya galibiyetle başladı. İngiltere ise B Grubu’nun açılış maçında İran’ı 6-2 ile geçti. Grubun diğer maçında karşı karşıya gelen ABD ile Galler, sahadan 1-1 eşitlikle ayrıldı. Maçta fileleri sarsan Gareth Bale, Galler adına adını tarihe yazdırdı. 

İngiltere, İran karşısında şov yaptı

2022 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan dün (21 Kasım) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. B Grubu’nun açılış maçında turnuvanın favorilerinden İngiltere, İran ile karşı karşıya geldi. Khalifa Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Brezilya Futbol Federasyonu’ndan Raphael Claus düdük çaldı. Gareth Southgate’in çalıştırdığı İngiltere, İran karşısında oldukça rahat bir futbol ortaya koydu. “Üç Aslanlar”, 35. dakikada Jude Bellingham, 43. ve 62. dakikalarda Bukayo Saka, 45+1. dakikada Raheem Sterling, 71. dakikada Marcus Rashford ve 90. dakikada Jack Grealish’in attığı goller ile rakibini 6-2 mağlup etti. İran’ın maçtaki gollerini Mehdi Taremi attı. 

Kupaya 3 puanla başlayan İngiltere, ikinci maçını 25 Kasım’da ABD ile oynayacak. İran ise aynı tarihte Galler ile karşılaşacak.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

İran filelerini havalandıran Jude Bellingham (19 yaş 145 gün), Michael Owen’ın (1998’de 18 yaş 190 gün) ardından Dünya Kupası’nda gol atan en genç ikinci İngiliz oyuncu oldu.

İran filelerini oyuna girdikten 49 saniye sonra havalandıran Marcus Rashford, Dünya Kupası tarihinde bu şekilde en hızlı üçüncü golü kaydetti.

16 saniye | Richard Morales (2002)

26 saniye | Ebbe Sand (1998)

49 saniye | Marcus Rashford (2022)

İngiltere, karşılaşmanın ilk yarısında 366 pas yaptı. 2018’de İspanya-Rusya’nın ardından (395) 1966’dan bu yana bir Dünya Kupası maçının ilk yarısında en çok pas yapılan ikinci maç oldu. İlk yarıda 46 pas yapan İran ise 1966’dan bu yana bir maçın ilk yarısında en az pas yapan takım olarak kayıtlara geçti.

Bukayo Saka, karşılaşmanın oyuncusu seçildi

Hollanda, Senegal’i son dakikalarda yıktı

A Grubu’nun ikinci maçında Hollanda, son Afrika Kupası şampiyonu Senegal ile kozlarını paylaştı. Al Thumama Stadı’nda oynanan karşılaşmada Brezilya Futbol Federasyonu’ndan Wilton Sampaio düdük çaldı. 

Turnuvanın iki iddialı takımını karşı karşıya getiren mücadelenin ilk bölümünde iki takım da oldukça kontrollüydü. Sadio Mane’nin yokluğunu hisseden Senegal, Hollanda kalesinde tehlikeler yaratmakta zorlanırken; Portakallar ise rakip savunmayı 85. dakikaya kadar geçemedi. Bu dakikada ise sahneye Cody Gakpo çıktı. 23 yaşındaki futbolcu, kalesini terk eden Edouard Mendy’den önce kafayı vurarak meşin yuvarlağı filelere yolladı. 90+9. dakikada Hollanda 2. golünü buldu. Hızlı gelişen atakta ceza sahasına giren Depay’ın yerden plase vuruşunda top kaleci Mendy’den döndü, boşta kalan meşin yuvarlağı Klaassen düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi.

Hollanda’nın Dünya Kupası kadrosunda yer alan Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş forması giyen Wout Weghorst ile Senegal kadrosunda yer alan Alanyasporlu Famara Diedhiou mücadelede süre alamadı.

Hollanda, gruptaki ikinci maçında Ekvador ile karşılaşacak. Senegal ise Katar ile kozlarını paylaşacak. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

1966’dan bu yana Dünya Kupası’nda atılan en geç iki gol 21 Kasım 2022’de kaydedildi.

102:30 | Mehdi Taremi vs İngiltere

98:17 | Davy Klaassen vs Senegal

Cody Gakpo, karşılaşmanın oyuncusu seçildi.

A Grubu’nda ilk hafta sonunda oluşan puan durumu:

Gareth Bale tarihe geçti

B Grubu’nun kapanış maçında Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Galler ile karşı karşıya geldi. Ahmad Bin Ali Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Katar Futbol Federasyonu’ndan Abdulrahman Al-Jassim düdük çaldı.

Turnuvada sonraki turları görmek isteyen iki ülkenin maçı büyük heyecana sahne oldu. 2026 Dünya Kupası’nın ev sahibi ABD, Timothy Weah’ın 36. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Pulusic’in şık pasında savunmanın arkasına sarkan Weah, düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı.

80. dakikada ise sahneye Gareth Bale çıktı. 82. dakikada Zimmerman’ın müdahalesinin ardından kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Bale, skora dengeyi getiren isim oldu. Dünya Kupası’na son olarak 1958 yılında katılan Galler, organizasyonda 64 yıl sonraki ilk golünü Bale’in ayağından buldu.

ABD, 25 Kasım Cuma günü İngiltere ile karşı karşıya gelecek. Galler ise aynı gün İran ile mücadele edecek.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Milan forması altında gösterdiği performansla Ballon d’Or kazanan Liberyalı efsane George Weah, Dünya Kupası’nda hiç oynayamasa da oğlu Timothy Weah gol sevinci yaşadı. George Weah ise şu anda Liberya Devlet Başkanı.

Galler, Dünya Kupası’nda 64 yıl sonraki ilk golünü Bale’in ayağından buldu.

Gareth Bale, maçın oyuncusu seçildi.

B Grubu’nda ilk hafta sonunda oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.