Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

30 kiloluk Japon balığı oltaya geldi

Balıkçı Andy Hackett’ın oltasına Fransa’nın Champagne bölgesindeki Bluewater Gölleri’nde 30 kilogram ağırlığında bir Japon balığı takıldı. Hackett, turuncu renginden ötürü balığa “Carrot (Havuç)” adını verdi. Balığın göle 20 yıl önce bırakıldığı düşünülüyor.

Fransa’da bir balıkçı, dünyanın en büyük Japon balıklarından birini yakaladı. Andy Hackett’ın oltasına takılan 30 kilogramlık balığı çekmesi tam 25 dakika sürdü.

42 yaşındaki Hackett, balığı yakaladıktan sonra şöyle konuştu: “Carrott’un orada olduğunu biliyordum ancak yakalayabileceğimi hiç düşünmemiştim. Yemimi aldım ve göle oltamı attım. Daha sonra 30-40 metre uzaklıkta turuncu bir balığın yüzeye çıkığını gördüm. Yakalamak harikaydı evet fakat aynı zamanda tamamen şanstı.”

Balıkçı Hackett, Carrott ile birlikte.

Hackett, birlikte poz verdikten sonra balığı yeniden göle bıraktı.

Balıkçılık müdürü Jason Cowler şunları söyledi: “Carrot’ı müşterilerin yakalayabileceği farklı bir şey olsun diye oraya yaklaşık 20 yıl önce koyduk. O tarihten bu yana büyüdü büyüdü ve çok ortaya çıkmaz oldu. Kaçmasını iyi bilen bir balık.”

Japon balıkları genellikle evlerdeki akvaryumlarda ya da fanuslarda beslenir. Hatta pet shoplardan balık satın alındığı zaman pet shoptaki görevli, balığı, yarısına kadar su doldurulan bir poşette verir. Balıkçı Hackett ise birçok kişinin ilk evcil hayvanı olarak bilinen bu türle ilginç bir deneyim yaşadı.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.