Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (22 Kasım 2022): Suriye’ye ve Irak’a hava harekâtı | ABD ve Rusya’dan kara harekâtına kırmızı ışık

Editör: Egemen Gök

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’nin kuzeyine düzenlediği Pençe-Kılıç Hava Harekâtı’nın ardından Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Rusya, Türkiye’nin Suriye’deki olası kara harekâtına dair açıklama yaptı. ABD Dışişleri Bakanlığı ve Moskova, Ankara’dan Suriye’deki durumu istikrarsızlaştıracak askeri hamlelerden kaçınılmasını talep etti.

Gaziantep’in Karkamış ilçesine düzenlenen havan saldırısında hayatını kaybeden beş yaşındaki Hasan Karataş son yolculuğuna uğurlandı. Aynı saldırıda hayatını kaybeden öğretmen Ayşenur Alkan için ise Gaziantep’in Nizip ilçesindeki Hazreti Ali Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçesini sunuşunda dış politikaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) grup toplantıları düzenledi.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, emekli diplomat ve Medyascope yorumcusu Aydın Selcen ile “Pençe-Kılıç” hava operasyonunu ve olası kara harekâtını konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.