Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (22 Kasım 2022): Karkamış’a saldırı & Altılı Masa ne yapacak? & Dünya Kupası skandallarla gündemde

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konukları siyasetbilimci Prof. Dr. Tanju Tosun ve Medyascope Spor Servisi Editörü Doğa Üründül.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Irak ve Suriye’nin kuzeyine düzenlediği hava harekâtı sürüyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Pençe-Kılıç Hava Harekâtı’nın başlangıcından bugüne kadar kara ateş destek vasıtaları ve uçaklar tarafından 184 terörist etkisiz hale getirildi” dedi. Akar, harekâtın ilk aşamasında 89 hedefin imha edildiğini belirtti.

Gaziantep’in Karkamış ilçesine roketli saldırı düzenlendi. Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medyadan yaptığı ilk açıklamada,“Terör örgütü tarafından Fırat’ın doğusundan Karkamış ilçe merkezine 5 adet havan/roket atılmıştır. Sivil yerleşim merkezlerine isabet eden saldırıda; 2 hemşehrimiz vefat etmiştir” dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da saldırıya ilişkin şu paylaşımda bulundu: “Gaziantep Karkamış’a, hain terör örgütü tarafından yapılan havan topu saldırısı sonucu, biri çocuk olmak üzere, 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı. Tedavisi tamamlanan 12 yaralı taburcu oldu. 7 kişinin tedavisi ise devam ediyor, 2’sinin durumu ağır.”

Altılı Masa’nın dokuzuncu toplantısı 28 Kasım’da Demokrat Parti (DP) ev sahipliğinde yapılacak. Toplantı öncesi liderleri ziyaret etmeye başlayan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal bugün Gelecek Partisi lideri  Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret edecek. Bir önceki Altılı Masa buluşmasının ardından yayınlanan ortak bildiride, anayasa değişikliği hazırlıklarına yönelik çalışmaların 28 Kasım’da kamuoyuyla paylaşılacağı açıklanmıştı. Masanın ortak adayının kim olacağına ilişkin tartışma devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasındaki polemiğin yankıları da sürüyor. Siyasetbilimci Prof. Dr. Tanju Tosun, Altılı Masa toplantısından beklentileri ve adaylık tartışmalarını Gündem’de yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.