Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de Walmart mağazasına silahlı saldırı: Saldırgan dahil yedi kişi yaşamını yitirdi

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Virginia eyaletinin Chesapeake şehrinde bulunan bir Walmart mağazasında silahlı saldırı meydana geldi. Mağaza müdürü olduğu düşünülen silahlı saldırgan personele ateş açtı. Olayda saldırgan da dahil olmak üzere yedi kişi yaşamını yitirdi.

Virginia eyaletinin Chesapeake şehrinde bulunan bir Walmart mağazasında akşam 22:00 sularında bir silahlı saldırı meydana geldi. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre mağaza müdürü, çalışanların mola odasına girdi ve ateş açmaya başladı. Daha sonra saldırgan, silahı kendine doğrulttu ve intihar etti.

Chesapeake Polis Sözcüsü Leo Kosinski, saldırının yerel saatle 22:12’de mağaza içinde meydana geldiğini ve saldırganın tek başına hareket ettiğini açıkladı. Kosinski, 10’dan az kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı fakat kesin bir sayı vermedi.

Polis, mağaza müdürü olarak bilinen saldırgana dair herhangi bir ayrıntı vermedi.

Walmart, günün erken saatlerinde yaptığı açıklamada Chesapeake mağazasında düzenlenen silahlı saldırının ardından şoke olduklarını ve olayın aydınlatılması için güvenlik güçleriyle beraber çalışacaklarını söyledi. Mağazanın birkaç gün kapalı kalacağı belirtildi.

Yaralıların tedavisi sürüyor

Saldırıda yaralananlar bölgede bulunan Sentara Norfolk Genel Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastane sözcüsü, beş yaralının tedavi altında olduğunu söyledi.

Saldırının ardından soruşturma başlatıldı. Virginia Senatörü Mark Warner saldırının ardından paylaştığı mesajında gelişmeleri yakından takip edeceğini belirtti.

Walmart saldırısı, 19 Kasım Cumartesi günü Colorado Springs’te bulunan Club Q isimli LBGTİ+ gece kulübüne düzenlenen saldırıdan birkaç gün sonra gerçekleşti. Kulüp saldırısında beş kişi hayatını kaybetmiş, en az 17 kişi yaralanmıştı. Silahlı Şiddet Arşivleri’ne göre, 2022 yılında şu ana kadar 600’den fazla toplu silahlı saldırı düzenlendi.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.