Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kendilerini Macron olarak tanıttılar, saldırı hakkında detay aldılar: Polonya Cumhurbaşkanı Duda, Rus fenomenlerin tuzağına bir kez daha düştü

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Rus YouTuberların tuzağına düştü. Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, Duda’nın Polonya’nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne düşen füzelerin ardından kendisini Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron olarak tanıtan bir kişiyle görüştüğü doğrulandı.

Vovan ve Lexus takma ismiyle tanınan Rus YouTuberlar Vladimir Kuznetsov ve Alexei Stolyarov tarafından internette paylaşılan görüşmenin 7,5 dakikalık bir kaydında Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’nın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron olduğunu düşündüğü ve Fransız aksanı ile konuşmaya çalışan kişiyle İngilizce konuştuğu ve saldırının detaylarını anlattığı duyuluyor.

Duda, Macron olduğunu düşündüğü kişiye, düşen füzelerin ardından aradığı için teşekkür ediyor ve şunları söylüyor: “Emmanuel, inan bana, çok dikkatliyim. Rusya ile savaş istemiyorum, bana inanın, çok dikkatliyim, çok dikkatliyim.”

Duda videoda, ABD Başkanı Joe Biden’ın füze saldırısından Moskova’yı sorumlu tutmadığını fakat Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy’nin düşen füzelerin Rus füzesi olduğunda ısrar ettiğini de anlatıyor.

Duda’nın ofisi, arayanların cumhurbaşkanına nasıl ulaştıklarının soruşturulduğunu bildirdi.

Vladimir Kuznetsov ve Alexei Stolyarov

Bu ilk şakaları değil

Bu şaka, Vovan ve Lexus’un Duda’ya yaptıkları ilk şaka değil. İkili 2020 yılında Duda’yı arayarak kendilerini Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres olarak tanıtmış ve konuşmuşlardı. YouTuberlar daha önce benzer yöntemlerle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve şarkıcı Elton John’u da kandırmışlardı.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.