Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Siyasetin gündemi Suriye’ye harekât | Akşener’den destek, Erdoğan’dan kara harekâtı mesajı

İYİ Parti ve AKP’nin grup toplantılarında Suriye’nin kuzeyine yönelik olarak gerçekleştirilen hava harekâtı konuşuldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Bu süreci, büyük bir başarıyla yürüten şanlı Türk Ordusu’ndan Allah razı olsun” diyerek harekâta destek verirken, hükümetin tutumunu eleştirdi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise tehditleri sınır ötesinde karşılama ve yok etme stratejisini sürdürdüklerini belirterek, “En uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz” dedi.

TBMM’de bugün (23 Kasım) AKP ve İYİ Parti’nin grup toplantıları yapıldı. Erdoğan ve Akşener partilerinin grup toplantısında milletvekillerine ve salonda hazır bulunan dinleyicilere hitap etti. Düzce’de gece yarısı meydana gelen depreme değinen iki genel başkan, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

“Kara harekâtı en uygun zamanda”

Erdoğan, sınır ötesi harekâtlarla güvenlik şeridinin bir kısmının oluşturulduğunu, Tel Rıfat, Münbiç, Ayn el Arab gibi yerlerde de gerekli adımların atılacağını söyledi:

“Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tehditleri sınır ötesinde karşılama ve yok etme stratejimizi hayata geçirmek için gereken faaliyetleri yürütüyor. Hava harekâtlarımızı kesintisiz sürdürürken bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz. Biz yaptığımız her anlaşma gibi Suriye sınırlarımızla ilgili ahitlerimize de sonuna kadar sadık kaldık. Madem karşımızdakiler kendi sözlerini tutamıyor yapılan anlaşmanın gereklerini yerine getiremiyor, öyleyse bizim kendi başımızın çaresine bakma hakkımız doğmuştur.”

“Hava operasyonları başlangıç”

“Uçaklarla, toplarla, SİHA’larla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Hatay’dan Hakkâri’ye kadar güney sınırlarımızın tamamını ülkemiz topraklarına saldırı imkanı bırakmayacak şekilde bir güvenlik şeridi ile kapatma kararlılığımız her zamankinden bugün daha güçlüdür. Irak ve Suriye yönetimleri Türkiye’nin harekât yaptığı yerlerden rahatsızlık duymasınlar. Bu harekâtlar Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü de güvence altına alacaktır.

Son dönemde hem ülke içinde hem sınır bölgesinde yoğunlaşan saldırılar hiç şüphesiz terör örgütünün ve onu üzerimize salanların Türkiye’nin geleceğine yönelik hesapları ile yakından ilişkilidir. Terör örgütü ile onunla aynı çizgideki yapıların iplerini ellerinde tutanların karın ağrısı bellidir. Bunlar ülkemizin güven ve istikrar içinde hedeflerine yürümesinden rahatsızlar. Bunlar, Türkiye’nin bölgesel liderliğini güçlendirmesinden rahatsızlar. Üstelik tüm bu rahatsızlıklarını gizlemeye gerek dahi görmüyor açıkça da söylüyorlar.”

“Kılıçdaroğlu’na harcadığımız nefes boşuna”

Konuşmasında muhalefeti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Erdoğan, “Kendisine cumhurbaşkanlığı gibi bir alan açamayan bu zata harcadığımız nefesin boşa olduğunu biliyoruz” dedi ve şunları söyledi:

“Eğer muhalefet pozitif siyaset konusunda samimiyse AK Parti grubundan söz veriyorum. Kendilerinin hiçbir eksiklerini yüzlerine vurmayacağız. Hiçbir zayıflıklarının üzerlerine gitmeyeceğiz. Hiçbir gaflarıyla dalga geçmeyeceğiz. Türkiye eski siyaset tarzından çok yorulmuştur. Gençlerimiz desteksiz atıp tutmaktan, fanatizme dayalı siyaseti istemiyor.”

Akşener’den hava harekâtına destek, Erdoğan’a eleştiri

İYİ Parti grup toplantısında konuşan Akşener, 13 Kasım’da İstiklal Caddesi’nde altı kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı hatırlatarak, “Milli güvenliğimizi tehlikeye atan bu göç politikası devam ettikçe, oluşacak tehditleri sadece sınır ötesi operasyon yaparak önleyemeyiz” dedi. 

Akşener, terörle mücadelenin “iç siyasetin mezesi” yapılmasının terör örgütleri kadar tehlikeli olduğunu belirtti. Irak ve Suriye’nin kuzeyine yönelik sınır ötesi hava harekâtına destek veren Akşener “Bu süreci, büyük bir başarıyla yürüten şanlı Türk Ordusu’ndan Allah razı olsun. Vatanın güvenliği için çıktıkları bu kutlu yolda, Rabbim ayaklarını taşa değdirmesin” diye konuştu.  

Harekâta destek vermesine karşın iktidarın tutumunu “Biz bugün hâlâ Sayın Erdoğan’ın muazzam beceriksizliğinin sonuçlarını yaşıyoruz. Sınırlarımızı kevgire çeviren liyakatsizliğin faturasıyla yüzleşiyoruz” sözleriyle eleştiren Akşener, şöyle devam etti:  

“Devlet intikam almaz çünkü devletin intikam almasına gerek kalmaz. Çünkü devlet, milletine zarar vermeye niyetlenenler harekete geçemeden gerekeni yapar ancak bunun için devleti hakkıyla idare eden bir iktidarın olması gerekir. İktidar, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gücünden kendine siyasi rant devşirmeye kalkamaz. Türk Silahlı Kuvvetleri, iktidarın içindeki bir grup vasıfsız makam israfının beceriksizliklerini gizlemekle mükellef değildir.”

“Sisi ile hasret giderdi, Esad’la maça giderlerse şaşırmayın”

Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah-es Sisi ile tokalaşması hakkında ise şunları söyledi:

“Katar’da Sisi ile hasret giderdi. Mavi Vatan’daki çıkarlarımızın bile yumuşatamadığı Erdoğan’ı, futbol aşkı pamuk gibi yapmış. Yakında Beşar Esad’la birlikte maça giderlerse şaşırmayın.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.