Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Endonezya’da deprem: 5 yaşındaki Azka iki gün sonra enkazdan kurtarıldı

Endonezya’nın Batı Cava eyaletinde geçen pazartesi (21 Kasım’) günü 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde şu ana kadar 271 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 43 kişi yaralandı. En az 40 kişinin kayıp olduğu tahmin edilirken dün (23 Kasım) bölgede büyük bir mucize yaşandı. Beş yaşındaki bir erkek çocuğu, depremden iki gün sonra enkaz altından sağ çıkarıldı.

Endonezya’daki bir itfaiye birimi tarafından beş yaşındaki Azka’nın kurtarılmasına dair bir video yayınlandı. Videoda Azka’nın bilincinin açık ve sakin olduğu görülüyor. 22 yaşındaki bir akrabası, hastane otoparkındaki derme çatma bir çatırda Azka’nın elini tutarken şunları söyledi: “Azka çok iyi, bir yarası yok. Doktorlar sadece aç kaldığı için zayıf olduğunu söyledi. Artık eve gitmek istiyor, annesini soruyor.”

Azka’nın annesi ise depremde hayatını kaybetti.

Çadırda doğan bebek

Depremin ardından bir başka mucize daha yaşandı. Pazartesi günkü depremden kurtulan hamile Rohmat Kartini kasılmalar yaşamaya başladı ve tıp merkezi işlevi gören bir çadıra götürüldü. İnsanlar Batı Cava eyaletindeki depremin yıkıcı etkileriyle boğuşurken 35 yaşındaki Rohmat ve eşi Solihin, dördüncü çocuklarını kucaklarına aldı.

Solihin, “Belki de bu deprem bizim için Allah’ın bir lütfuydu. Çünkü eşim çok iyi durumda olan uzman doktorlar tarafından devam edildi. Bebeğimiz doğdu” dedi. Bebeği doğurtan kadın doğum uzmanı Monica Wulandari ise sınırlı tıbbi ekipman ve ilaç nedeniyle hastaların tedavisinin daha da zorlaştığını söyledi.

Yetkililer, başkent Cakarta’nın 75 kilometre güneyinde bulunan Cianjur’da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından 170’ten fazla artçı sarsıntı yaşandığını söyledi. Bölgedeki bir hastanede görev yapan sağlık görevlisi, artçılar nedeniyle hastaların dışardaki çadırlarda tedavi gördüğünü anlattı. Sağlık Bakanı Budi Gunadi Sadikin de depremde hasar gören hastanelerdeki hastaların daha fazla yardıma ihtiyacını olduğunu belirtti.

Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo dün afet bölgesini ziyaret etti, yetkililere bölgede depreme dayanıklı konutların inşa edilmesi talimanıtını verdi.

Kaynak: Guardian, Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.