Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (24 Kasım 2022): Merkez Bankası politika faizini tek haneye indirdi | Harekâtlar seçmeni nasıl etkiliyor?

Editör: Egemen Gök

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) politika faizini yüzde 10,5’ten yüzde 9’a indirdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) Türkiye’nin Kuzey Suriye’deki hava harekâtlarına yönelik en sert mesaj geldi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği Pençe-Kılıç Hava Harekâtı’nın ABD’li askeri personelin güvenliğini ve IŞİD ile mücadelede yıllardır sağlanan ilerlemeyi tehlikeye attığını belirtti.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkan Volodimir Zelenskiy, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni Rusya’ya karşı harekete geçmeye çağırdı.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Çarkoğlu ile harekâtların seçmen üzerindeki etkisini, Prof. Dr. Yalçın Karatepe ile Merkez Bankası’nın faiz kararını konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.