Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cristiano Ronaldo kulüpsüz kaldı!

Dünyaca ünlü Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, teknik direktörü Erik ten Hag ve kulübü Manchester United’ı eleştiren açıklamalarda bulunduktan sonra kulüpsüz kaldı. Medyascope Spor Servisi’nden Hasan Hüseyin Alimoğlu, 37 yaşındaki yıldızı bu noktaya taşıyan süreci yazdı.

Yıkılmayan adam: Cristiano Ronaldo kulüpsüz kaldı!

Ronaldo geçen sezon yeniden Manchester sokaklarına kırmızı formayla dönünce herkes mutlu olmuştu. Niye, herkes Manchester United taraftarı mıydı ya da herkes Portekizli süperstarın fanı mıydı? Hayır. Bizi geçmişte hatırladığımız güzel günlere döndüren buluşmaları severiz. Çünkü Ronaldo Manchester United formasını giyiyorken hayatımız güzeldi ya da biz onu güzel hatırlıyoruz.

Aykut Kocaman’ın dediği gibi “Geçmiş bize hatalarından arındırılmış olarak geliyor.” Gerçeği, doğrusu her neyse Ronaldo’nun yuvaya dönüşü tüm dünyada olağanüstü bir heyecan yaratmıştı. Ronaldo’nun dönüşü de kralın şanına yakışır bir şekilde oldu. Hollywood’tan çıkma bir film senaryosu gibi önce Manchester United’ın rakibi Manchester City ile adı anıldı, transferin bittiği dahi konuşuldu. Evde tırnaklarını yiyerek olanları izleyen United taraftarının imdadına yine Sir yetişti. Oğlunu aradı ve evine dönmesi için ikna etti. Önce ezeli rakibi ile anılıp transferin bittiği konuşulurken evine dönmesinin yarattığı sansasyon bu başrole yetmemişti. Saha dışında bütün flaşları üzerine çevirmiş filmi bütün dünyaya izletmişti ama şimdi iş saha içerisindeydi. Her zaman yaptığı işi yapıp meydan okumasını taçlandırmalıydı. Öyle de oldu… Ronaldo Old Trafford’da çıktığı ilk maçta Newcastle United ağlarına iki gol birden attı. Her şey gerçek olamayacak kadar güzeldi… 

Her şeyin bu kadar sorunsuz ilerlemesi sadece filmlerde olurdu. Öyle de oldu. Yaz transfer dönemi geldiğinde ilişkinin bittiği, yıprandığı çok açıktı. Sezon içerisinde Manchester United birçok tatsız gelişme yaşar. Teknik direktör Ole Gunnar Solskjær ile yollar ayrılır, Liverpool’a karşı utanç verici bir mağlubiyet yaşanır, üstüne Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Atletico Madrid’e elenilir. Yıllardır kötü giden Manchester United’a Cristiano Ronaldo da çare olmaz. Ronaldo, ligin sonlarına doğru takımın başına geçen Rafl Ragnick yönetiminde yedek soyunur. Ronaldo takımının ligi 6. sırada tamamlamasını ve gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nden uzak kalmasını saha kenarından izler. Belki de Devler Ligi tarihinin en büyük efsanesi yıllar sonra Devler Ligi’nden uzak kalmaya dayanamayarak yaz transfer döneminde takım arar. Adı Bayern Münih, Atletico Madrid, Real Madrid, Barcelona, Napoli ile anılır. United’ın Ronaldo’ya “Burada kal” demeyeceği Ronaldo’nun gitmek istediği kadar açıktır. Artık bu hikayenin mutlu bitmeyeceği belli olmuştur.

Sezona çok kötü başlayan Eric Ten Hag yönetimindeki Manchester United, Arsenal’ı yenerek kendini buldu. Daha sonra bir seri yakalayarak zirveye yakınlaşan Manchester United’ta Ronaldo, yine bütün olan biteni kenardan izliyordu. Manchester United her gol yediğinde ekrana gelen kireç gibi yüzü, maç sonlarında müsabaka bitmeden stadyumu terk etmesi ve kulübedeki her hareketi ile kameralar her zaman Ronaldo’nun üzerindeydi. Uzun zaman sessiz kalan United ve Ronaldo taraflarından sessizliğini ilk bozan Ronaldo oldu. Bu ne kadar doğru bir tercihti tartışılır ama röportaj bize öyle şeyler gösterdi ki şunu tartışamayacağımızı anladık: O dünyanın en sansasyonel sporcusu!

Konuştuğu her cümle, yaptığı her gol sevinci ikonikleşiyor. Bu kadar cürretkar bir röportajın ses getireceği, üstüne milyarlarca kişinin konuşacağı barizdi. Ronaldo röportajda çok sert ifadeler kullandı. Kulübün sahibi Glazzerler’in kulübü önemsemediğinden başladı, hocası Eric Ten Hag’a saygı duymadığından da söz etti, kulüp tesislerine ve mutfağına da salladı… O Ronaldo’ydu, konuşurken dilini ısıracak, kendisini tutacak bir adam değildi. Ancak bu röportaj başına büyük bela açacaktı. United taraftarı ikiye bölündü. Kimisi Ronaldo’nun kulübün kötü gidişi hakkında çıkıp açıkça her şeyi konuşmasından memnunken kimisi de Ronaldo’nun açıklamalarını çok kibirli buluyor; Portekizliyi, kendisini kulüpten büyük görmekle eleştiriyorlardı. 

Heyecanla başlayan bir hikaye Manchester United resmi sitesinde yayımlanan sönük bir yazı ile bitti. Böylesini ne Ronaldo, ne Manchester United ne de hikayenin kendisi hak etmedi. Karşılıklı yapılan hatalar, kronikleşen sorunlar ve kabul edilmeyen, edilmesi de çok zor olan bazı gerçekler hikayeyi buraya getirdi. Ronaldo buradan sonra nereye gidecek, hangi takıma transfer olacak tahmin etmesi çok zor ama Manchester United’a dönerken yarattığı etkinin çeyreğini yaşatmayacağı açık.

Yazan: Hasan Hüseyin Alimoğlu

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler