Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (167): 2022 Dünya Kupası’nda birinci hafta sonunda akılda kalan beş olay | Messi’nin kaybetmesi, Ronaldo’nun tarihe geçmesi, Japonya’nın galibiyeti ve niceleri

2022 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada birinci hafta karşılaşmalarını geride bıraktık. Medyascope Spor Servisi olarak; bu süreçte hafızalara kazınan beş olayı sizin için derledik.

5) Fenerbahçe’nin forvetleri Dünya Kupası’nda fark yaratıyor

20 Kasım Pazar günü başlayan 2022 FIFA Dünya Kupası’nda ilk hafta heyecanı sona erdi. UEFA Avrupa Ligi ve Süper Lig’de Fenerbahçe’yi zirveye taşıyan forvet oyuncuları ise bu haftaya damga vuran isimler arasındaydı. Sarı-lacivertlilerin Ekvadorlu yıldızı Enner Valencia, turnuvanın açılış maçında adeta şov yaptı. 

2010’dan bu yana ülkesinde düzenlenecek Dünya Kupası’na hazırlanan Katar, ilk maçta Ekvador ile kozlarını paylaştı. Güney Amerika temsilcisi, beklentilerin aksine rakibi karşısında rahat bir galibiyet elde etti. Enner Valencia’nın attığı iki golle galibiyete uzanan Ekvador, böylelikle turnuvaya üç puanla başlamış oldu. 

Enner Valencia’nın nefis golü:

Ekvador Milli Takımı’nın Dünya Kupası’nda attığı son beş golü kaydeden Enner Valencia, turnuva tarihinde bir Güney Amerika ülkesi adına beş gollük seri yakalayan ilk oyuncu oldu.

Fenerbahçe’nin Enner Valencia paylaşımı:

Turnuvanın favorilerinden Belçika, F Grubu’ndaki ilk maçında tarihinde ikinci kez Dünya Kupası’nda boy gösteren Kanada ile karşılaştı. Katar’a şampiyonluk parolasıyla gelen Belçika, rakibi karşısında maç boyunca çok zorlandı. Kırmızı Şeytanlar’ın imdadına ise Fenerbahçe’nin yıldızı Michy Batshuayi yetişti. Toby Alderweireld’ın savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Batshuayi, düzgün bir vuruşa imza atarak takımını galibiyete taşıyan isim oldu. 

Michy Batshuayi’nin Kanada’ya attığı gol:

4) Richarlison’dan Sırbistan filelerine nefis gol

2022 FIFA Dünya Kupası’nın en büyük favorisi olarak gösterilen Brezilya, G Grubu’ndaki ilk maçında Sırbistan ile kozlarını paylaştı. İlk 45 dakikalık bölümde güçlü rakibi karşısında pozisyon üretmekte zorlanan Sambacılar, ikinci yarının başlamasıyla birlikte oyun üstünlüğünü tamamen eline aldı. 62. dakikada Richarlison’un kaydettiği golle rahatlayan Brezilya, 73. dakikada ise aradaki farkı ikiye çıkardı. Tottenham’ın yıldız futbolcusu Richarlison, bu golde de sahneye çıktı ve uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir vuruşa imza attı. Kariyerinde ilk kez Dünya Kupası’nda boy gösteren 25 yaşındaki forvet, Vinicius Junior’un ortasını penaltı noktası üzerinde kontrol edip şık bir vole ile filelere yolladı.

Richarlison’un harika golü:

3) Cristiano Ronaldo tarihe geçti

Dünya Kupası’nın Lionel Messi ile birlikte en fazla heyecanlandıran ismi Cristiano Ronaldo, dün (24 Kasım) sahne aldı. Portekiz, H Grubu’ndaki ilk maçında Gana ile karşı karşıya geldi. Dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmada Portekiz ile Gana, ilk yarıda istedikleri futbolu sahaya yansıtamadı. Portekiz, ikinci yarıya da istediği gibi başlayamadı. Ancak 65. dakikada sahneye çıkan Cristiano Ronaldo, adeta yoktan var ettiği penaltıyla takımına hayat verdi. Kazanılan penaltı vuruşunun başına geçen Ronaldo, kaydettiği golle Portekiz’i öne geçiren isim oldu. Yıldız futbolcu böylelikle Dünya Kupası tarihinde beş farklı turnuvada gol atan ilk oyuncu oldu.

Portekiz, Gana’yı 3-2 mağlup ederek Dünya Kupası’na galibiyetle başladı.

Cristiano Ronaldo’nun Gana’ya attığı penaltı golü:

2) Japonya’dan Almanya karşısında büyük sürpriz

E Grubu’nun açılış maçında turnuvanın favorilerinden Almanya, Japonya ile karşı karşıya geldi. İlk yarıda Japonya’ya oyun üstünlüğü kuran Almanya, 33. dakikada İlkay Gündoğan’ın penaltıdan attığı golle öne geçti. Panzerler, ikinci yarıya da hızlı başladı. Ancak İlkay, 60. dakikada direğe takılmaktan kurtulamadı. Son yarım saatlik dilimde daha etkili oynamaya başlayan Japonya, 75. dakikada Ritsu Doan’ın golüyle skorda dengeyi sağladı. 83. dakikada ise bu sefer Takuma Asano sahneye çıktı. Asano, kaydettiği golle Japonya’yı galibiyete taşıdı.

1-0 geriye düştüğü maçta Almanya’yı 2-1 yenen Japonya, Dünya Kupası tarihinde ilk kez ilk golü yediği bir karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı (2B 7M)

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

1) Suudi Arabistan, Lionel Messi’nin Arjantin’ini yendi

C Grubu’nun açılış maçında turnuvanın favorilerinden Arjantin, Suudi Arabistan ile karşı karşıya geldi. Arjantin, 10. dakikada Lionel Messi’nin penaltı golüyle öne geçti. Tangocular, kalan dakikalarda ise Suudi Arabistan’ın ofsayt taktiği ile baş edemedi. Arjantin, rakibi karşısında ilk yarıda toplam 7 kez ofsayta düştü. Bu 7 ofsayt pozisyonunun 3’ünde meşin yuvarlak ağlarla buluşmuştu. 

İlk yarıda skoru 1-0’da tutan Suudi Arabistan, ikinci yarıya fırtına gibi girdi. Herve Renard’ın ekibi, 48. dakikada Saleh Al Shehri, 53. dakikada ise Salem Al Dawsari’nin golleriyle yenik duruma düştüğü maçta geri dönmeyi başardı ve unutulmayacak bir galibiyete imza attı. Öyle ki Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, şampiyonluk adaylarından Arjantin karşısında alınan 2-1’lik zaferin ardından ülkede resmi tatil ilan etti.

36 maçlık yenilmezlik serisi Suudi Arabistan karşısında son bulan Arjantin, 1930’dan (vs Uruguay) bu yana ilk kez ilk yarısını önde kapattığı bir Dünya Kupası maçını kaybetti. 

Arjantin, 1974’ten (2-3 vs Polonya) bu yana ilk kez bir Dünya Kupası’ndaki ilk maçında 2+ gol yedi. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Medyascope Spor olarak 2022 FIFA Dünya Kupası’ndaki 1. maçları konuştuğumuz yayınımız:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.