Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Black Friday (Kara Cuma) | Kuyruklar, izdiham, kavgalar

“Efsane Cuma”, “Şahane Cuma” ya da “Kara Cuma” olarak bilinen Black Friday indirimleri bugün (25 Kasım) pek çok mağaza tarafından uygulandı. Mağazalardaki indirimden faydalanmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren alışveriş merkezlerine akın etti. 


Black Friday indirimleri her yıl kasım ayının dördüncü cuması pek çok mağaza tarafından uygulanıyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan yoğunluğu Şişli’deki bir AVM önünde takip ettik.


Sıra bekleyen vatandaşlar arasında tartışma

AVM’nin önündeki kuyruk, açılış saati yaklaştıkça daha da arttı. AVM’nin dışarıdaki girişinin yanısıra alt katında bulunan girişinde de kuyruk vardı. Buradaki kuyruk metro çıkışına kadar uzadı. Bazı kişilerin güvenlik görevlilerine kimliklerini göstererek sıranın önlerine geçmesinin ardından tartışma yaşandı. Bir vatandaş kendisinin önüne geçen yabancı uyruklu bir kişiye, “Sabah 06:00’dan beri sırada bekliyorum. Sen benim önüme geçemezsin. Çok istiyorsan kendi ülkende alışverişini yap” diyerek tepki gösterdi.


Kuyruklar bir saat sürdü

Kapıların saat 10:00’da açılmasıyla beraber özellikle AVM’nin önünde hareketlilik yaşandı. Görevliler, izdihamın önüne geçmek için vatandaşları küçük gruplar halinde içeri almaya özen gösterdi. Bu sayede girişte herhangi bir izdiham yaşanmadı. Yaklaşık 15 dakikalık hareketliliğin ardından kapı önündeki kuyrukta da azalma oldu. AVM’nin açılışından bir saat sonra ise kuyruklar sona erdi.

Her mağazada yoğunluk yaşanmadı

Black Friday ile alakalı en çok merak edilen sorulardan biri de mağazalardaki yoğunluk oranıydı. AVM’nin içerisinde çoğu mağaza indirim uygulamasına rağmen her mağazaya olan ilgi aynı değildi. Ürünlerin daha ucuz olduğu mağazalarda alışılmışın dışında bir yoğunluk görülmezken ürünlerin daha pahalı olduğu bir mağazada ise izdiham yaşandı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.