Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (25 Kasım 2022): 25 Kasım eylemlerine yasak | “Black Friday” izdihamı | Altılı Masa’nın dokuzuncu toplantısı

25 Kasım, 1981 yılından beri gayriresmi, 1999 yılından beri ise resmi olarak Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü diye anılıyor. Kadınlar, Türkiye’nin pek çok ilinde sokağa çıkıyor. İstanbul-Beyoğlu Kaymakamlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Taksim Tünel Meydanı’nda yapılacak eylemi yasakladı.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Altılı Masa toplantısı öncesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Altılı Masa’nın dokuzuncu toplantısı 28 Kasım’da yapılacak. DP’nin ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda liderler, Anayasa Komisyonu’nun çalışmalarını açıklayacak.

“Efsane Cuma”, “Şahane Cuma” ya da “Kara Cuma” olarak bilinen Black Friday indirimleri her kasım ayının dördüncü cumasına denk gelecek şekilde pek çok mağaza tarafından uygulanıyor. Medyascope, bu sabah başlayan indirimleri İstanbul-Şişli’deki bir AVM’de takip etti. 

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Medyascope muhabiri Ufuk Çeri ile Taksim’deki 25 Kasım eylemini, gazeteci ve yazar Ali Bayramoğlu ile 28 Kasım Pazartesi günü toplanacak Altılı Masa’yı konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.