Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da IŞİD ve El Kaide HAD’a operasyon: 18 gözaltı

İstanbul’un 12 ilçesinde, IŞİD ve El Kaide ile onun alt kolu Huraseddin Tugayları’na (HAD) yönelik 20 farklı adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 18 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, IŞİD, El Kaide ve onun alt kolu HAD’ın faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma yaptı.

Bu çalışmaların sonucunda da çatışma bölgelerinde eylem ve faaliyetlerde bulunan örgütlere destek olan kişiler ve gruplar ile irtibatlı ve çatışma bölgelerine geçiş arayışında olan ve halen kentte faaliyet gösteren şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.

Özel timlerin de katılımıyla, 12 ilçede 20 adrese düzenlenen eşzamanlı operasyonda DEAŞ ve El Kaide/HAD üyesi 18 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’ne getirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.