Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (25 Kasım 2022): Faiz tek haneye indi, enflasyon ne olacak? & Kadına Şiddetle Mücadele Günü

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konukları Prof. Dr. Kamil Yılmaz ve Medyascope muhabiri Sahra Atila.

Merkez Bankası (MB), politika faizini 150 baz puan düşürerek, yüzde 9’a indirdi. Para Politikası Kurulu’nun (PPK) açıklamasında, ağustos ayında başlatılan faiz indiriminin “sonlandırılmasına” karar verildiği belirtildi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yıl sonuna faizi tek haneli rakama indirmeliyiz” demişti. Peki bu kararın piyasalara etkisi nasıl olacak? Türkiye’de enflasyonla mücadele nereye gidiyor? Vatandaşın cebi rahatlayacak mı? Seçime doğru iktidar ekonomide nasıl adımlar atabilir? Ekonomist Prof. Dr. Kamil Yılmaz, Gündem’de yorumladı.

Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü.  AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Kasım kapsamında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek programa katılacak. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,CHP Kadın Kolları’nın düzenleyeceği törende 100 bininci yeni kadın üyeye parti rozetini takacak. İstanbul-Beyoğlu Kaymakamlığı saat 19.00’da Taksim Tünel Meydanı’nda yapılması planlanan 25 Kasım eylemine, “kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması” gerekçesiyle izin verilmeyeceğini duyurdu.

Türkiye’de 2022 yılında 11 Kasım tarihine kadar 327 kadın öldürüldü. Bu sayı geçen yıl 348’di. Medyascope muhabiri Sahra Atila, kadına şiddete ilişkin verileri aktardı ve şiddet türlerine ilişkin ayrıntıları anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.