Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reuters: Katar’dan Türkiye’ye 10 milyar dolar geliyor

Türkiye ile Katar arasında 10 milyar dolarlık finansman anlaşmasında son aşamaya gelindi. Reuters‘ın iki Türk yetkiliye dayandırdığı habere göre, Katar’ın Türkiye’ye sağlayacağı finansmanın 3 milyar dolarlık kısmı bu yıl bitmeden Türkiye’ye ulaşacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri El Sani

Finansman swap, eurobond veya farklı bir yöntemle sağlanacak. Türkiye ile Katar merkez bankaları arasında daha önce 5 milyar dolarlık swap anlaşması imzalanmış, daha sonra bu miktar üç katına çıkarılarak 15 milyar dolara yükseltilmişti.

Haberde ismini vermek istemeyen bir Türk yetkilinin şu sözlerine yer verildi: “Katar’ın Türkiye’ye yeni kaynak sağlama görüşmelerinde son aşamaya gelindi. Minimum miktarın 8 milyar dolar olması öngörülüyor. Ancak toplamda rakam 10 milyar doları bulabilir. Kaynağın 2-3 milyar doları sene bitmeden sağlanacak, kalanı gelecek yıl gelecek. Bu eurobond veya swap şeklinde olabilir ancak farklı yöntemler de tartışılıyor.”

Merkez Bankası’nın (TCMB); Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Güney Kore ise toplam 28 milyar dolarlık swap anlaşması bulunuyor.

Bu anlaşma kapsamında TCMB’nin rezervlerinde 23-24 milyar dolar bulunduğu tahmin ediliyor.

Suudi Arabistan’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na 5 milyar dolarlık yatırım mevduatı yatırmasına yönelik görüşmeler de devam ediyor.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.