Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 FIFA Dünya Kupası’nda altıncı günün ardından: İran, Galler’i son dakikalarda yıktı – Enner Valencia, Ekvador’u taşımaya devam ediyor 

2022 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. B Grubu’nun ikinci hafta maçında İran, Galler’i son dakikalarda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. İngiltere ise ABD ile 0-0 berabere kaldı. Öte yandan Enner Valencia, Katar’da iz bırakmaya devam ediyor. Ekvador’un Hollanda ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada fileleri sarsan Fenerbahçe’nin yıldızı, Dünya Kupası’ndaki gol sayısını üçe çıkardı. Grubun diğer maçında Senegal, Katar’ı 3-1 ile geçti. 

İran’dan altın değerinde üç puan

2022 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. B Grubu’nun ikinci hafta maçında İran, Galler ile kozlarını paylaştı. Ahmad bin Ali Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Guatemalalı hakem Mario Escobar düdük çaldı. 

İngiltere karşısında 6-2’lik bir mağlubiyet alarak hayal kırıklığı yaratan İran, Galler maçına mutlak 3 puan parolasıyla çıktı. Ancak Carlos Queiroz’un ekibi, Galler karşısında ilk yarıda zorlandı. İki takım, soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

İkinci yarıda oyun üstünlüğünü tamamen eline alan İran, 51. dakikada inanılmaz bir gol pozisyonundan faydalanamadı. Serdar Azmoun’un ceza sahası sağ çaprazından çektiği şut direkten döndü. Pozisyonun devamında topu kontrol eden Gholizadeh’in şutunda top bir kez daha direkte patladı. Maçın kırılma anı ise 83. dakikada yaşandı. Galler’in 35 yaşındaki kalecisi Wayne Hennessey, yaptığı sert müdahalenin ardından kırmızı kart gördü. Hennessey, böylelikle 2022 Dünya Kupası’nda kırmızı kart gören ilk oyuncu oldu. Bu dakikadan itibaren tüm riskleri alarak Galler kalesine yüklenen İran, Ruzbeh Çeşmi’nin 90+9. dakikada attığı golle öne geçti. 90+11. dakikada sahneye çıkan Ramin Rezaeian ise maçın skorunu belirledi.

Asya temsilcisi, uzatma dakikalarında bulduğu gollerle Galler’i 2-0 mağlup etti. İran, ikinci hafta sonunda puanını 3’e yükseltti. Galler ise 1 puanda kaldı. 

İran’ın 51. dakikada kaçırdığı inanılmaz pozisyon:

İran, Ruzbeh Çeşmi’nin 90+9. dakikada attığı golle Galler’i yıktı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Senegal, Katar’ı rahat geçti

A Grubu’nun ikinci hafta maçında Senegal, Al Thumama Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada ev sahibi Katar ile kozlarını paylaştı. Karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu’ndan Antonio Mateu Lahoz yönetti.

Düşük tempoda geçen ilk yarıda Senegal, 41. dakikada öne geçti. Katar savunmasının yaptığı hatayı affetmeyen Boulaye Dia, takımını öne geçiren isim oldu. Afrika temsilcisi, ikinci yarıya ise golle başladı. Alanyaspor forması giyen Famara Diedhiou, köşe vuruşundan gelen topu kafasıyla filelere yolladı. 2-0 geriye düştükten sonra reaksiyon gösteren Katar, ilk gol sevincini Senegal’e karşı yaşadı. Muhammed Muntari, farkı bire indirdi. Ancak oyuna sonradan dahil olan Bamba Dieng, 84. dakikada fileleri sarsarak maçın skorunu belirledi. 

Senegal, A Grubu’ndaki ikinci maçında ev sahibi Katar’ı 3-1 mağlup etti. Afrika temsilcisi, puanını 3’e yükseltti. ev sahibi Katar ise henüz puanla tanışamadı ve Dünya Kupası’na veda eden ilk takım oldu.

Alanyaspor forması giyen Famara Diedhiou’nun golü:

Dünya Kupası’nda tarihinde ilk kez mücadele eden Katar, ilk gol sevincini Senegal’e karşı yaşadı. Muhammed Muntari, kaydettiği golle birlikte Katar tarihine geçti.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Enner Valencia, Ekvador’u taşımaya devam ediyor

A Grubu’nun iki 3 puanlı ekibi Hollanda ile Ekvador, başkent Doha’daki Halife Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmada Mısır Futbol Federasyonu’ndan Mustapha Ghorbal düdük çaldı. 

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Hollanda, 6. dakikada Cody Gakpo’nun golüyle öne geçti. Davy Klaassen’in pasında topla buluşan 23 yaşındaki yıldız futbolcu, sol ayağıyla nefis bir gol vuruşuna imza attı. İlk yarı, Portakallar’ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. 

Fenerbahçe’nin yıldız futbolcusu Enner Valencia, 49. dakikada attığı golle karşılaşmaya denge getirdi. Valencia aynı zamanda turnuva tarihinde Ekvador adına altı gollük seri yakalayan dördüncü isim oldu. Enner Valencia’nın golünün ardından oyun üstünlüğünü tamamen eline alan Ekvador, sayısız fırsat yakalamasına rağmen üstünlük golünü bulamadı. Müsabaka, 1-1 eşitlikle sona erdi. Öte yandan Beşiktaş’ın forveti Wout Weghorst, karşılaşmanın 79. dakikasında oyuna dahil oldu.

Hollanda ile Ekvador, A Grubu’ndaki ikinci hafta maçında sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Her iki ülke de puanını 4’e yükseltti. 

Fenerbahçe’nin yıldızı Valencia, Hollanda’yı da boş geçmedi.

2014’ten bu yana Dünya Kupası’nın grup aşamalarında en fazla gol atan oyuncular:

Cody Gakpo, Hollanda formasıyla Dünya Kupası’nda çıktığı ilk iki maçta da gol atan ikinci oyuncu oldu (Memphis Depay; 2014).

Ekvador maçını iki şut çekerek tamamlayan Hollanda, 1966’dan bu yana bir Dünya Kupası karşılaşmasında en düşük sayıda kalan Avrupa temsilcisi oldu.

İngiltere ile ABD yenişemedi

Turnuvanın büyük favorilerinden İngiltere, B Grubu ikinci hafta maçında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile kozlarını paylaştı. Al Khor şehrindeki Al Bayt Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Venezuela Futbol Federasyonu’ndan Jesus Valenzuela düdük çaldı.

Her iki ülke de 90 dakika boyunca sahaya istediği futbolu yansıtmakta zorlandı. Oldukça durağan geçen karşılaşmada gol sesi çıkmadı. 

Bu sonucun ardından İngiltere 4, ABD ise 2 puana yükseldi.

İngiltere, gruptaki son maçında Galler ile karşılaşacak. ABD ise grubun kaderini belirleyecek maçta İran ile kozlarını paylaşacak. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler