Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirtaş’ın avukatı MSB’nin açtığı tazminat davası ile ilgili generalin mahkemeye gönderdiği yazıyı paylaştı: “Açıkça mahkemeye talimattır”

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) kimyasal silah kullandığı iddiaları ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle Selahattin Demirtaş’a 100 bin TL’lik tazminat davası açtı. Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, bir generalin imzası ile gönderilen yazıyı paylaşarak, bunun mahkemeye talimat vermek olduğunu söyledi. Karaman, “Acele” kodlu müzekkere için, “Böylesi bugüne kadar görülmedi, bu açıkça mahkemeye talimat” dedi.

Demirtaş’a hem soruşturma hem tazminat davası

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Edirne Cezaevi’nde bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, sosyal medyada TSK’nın kimyasal silah kullandığı iddiaları ile ilgili yaptığı paylaşımlar nedeniyle suç duyurusunda bulunmuş ve Demirtaş hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Ardından MSB, Demirtaş hakkında 100 bin TL’lik tazminat davası da açmıştı.

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kişilik haklarına, onur ve saygınlığına saldırı” gerekçesiyle Ankara 30. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan dava ile ilgili Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, MSB’den mahkemeye gönderilen ve bir tuğgeneralin imzasını taşıyan yazıyı paylaşarak, bunun açıkça mahkemeye talimat vermek olduğunu dile getirdi.

MSB Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden Ankara Nöbetçi Hukuk Mahkemesi’ne 26 Ekim tarihinde yazılan, “Acele” başlıklı müzekkerede şöyle denildi:

“Selahattin Demirtaş tarafından Twitter hesabından 19.10.2022 tarihinde yaptığı sosyal medya paylaşımdaki ifadelerle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kişilik haklarına, onur ve saygınlığına verilen zararın tazmini amacıyla ekte sunulan dava dilekçesi doğrultusunda söz konusu paylaşımın yapıldığı tarihten itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte manevi tazminatın Selahattin Demirtaş tarafından ödenmesine, yargılama gideri ve vekalet ücretinin davalı üzerine bırakılmasına karar verilmesini arz ve talep ederim.”

Medyascope’a konuşan Karaman, “Acele” kodlu müzekkerenin bir general imzası ile mahkemeye gönderilmesinin bugüne kadar görülmüş bir şey olmadığını vurguladı ve “Normal prosedür, bakanlığın avukatı bir dilekçe yazar ve mahkemede kayda geçirerek sunar. Bu yapılan işlem ve yazılan yazı açıkça mahkemeye talimattır. Böyle bir şey, bugüne kadar görülmedi” dedi.

Karaman, aynı konu ile ilgili ceza soruşturmasının da devam ettiğini söyledi.

Demirtaş ne demişti?

TSK’nın kimyasal silah kullandığı iddiaları üzerine sosyal medyadan açıklama yapan Demirtaş, bağımsız uluslararası bir heyetin konuyla ilgili inceleme yapmasını istemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.