Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (26 Kasım 2022): HDP neden kapatılmak isteniyor? | İmamoğlu’ndan Soylu’ya yanıt

Editör: Gamze Elvan
Prodüksiyon: Özgün Özgül
Reji: Özge Elvan & Şemsi Can Albayrak

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) görülen kapatma davasına ilişkin ek savunmasını tamamladı. Partinin hukuk komisyonunu savunmayı AYM’ye dün (25 Kasım) teslim etti.

Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin, 7 Haziran 2021’de HDP’nin kapatılması istemiyle AYM’de dava açmış, AYM Genel Kurulu da 21 Haziran 2021’de iddianamenin kabulüne oybirliğiyle karar vermişti. Devam eden dava sürecinde savcılık ek deliller sunmuştu. Deliller arasında dokunulmazlığı kaldırılan ve tutuklanan HDP Milletvekili Semra Güzel’in yargılama dosyaları da yer alıyordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2019-2022 yılları arasında 74 belediyede 88 soruşturmanın terör kapsamında yürütüldüğünü, bunlardan 79’unun tamamlandığını, bu soruşturmalar yürütülürken herhangi bir siyasi partiye yönelik baskı anlayışının söz konusu olmadığını bildirdi.

Bakan Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma hakkında da, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işe alınan bin 668 kişinin veya yakınının terör örgütü irtibatı/iltisakına dair kaydı ve adli kayıt bulunduğu belirlenmiştir” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Beyoğlu’nda, İBB bünyesinde onarılan yerleri gezdi. İmamoğlu, İçişleri Bakanı Soylu’nun iddialarına da burada cevap verdi. İmamoğlu “Yalan söylemeyi ve iftira atmayı huy edinmiş bir kişiyle karşı karşıyayız” dedi

Haber Hafta Sonu’nun bu akşamki konuğu Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ile HDP’nin neden kapatılmak istendiğini, partinin kapatılması durumunda bunun siyasete etkilerini konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.