Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de 10. hafta sona erdi: Anadolu Efes, Virtus Segafredo Bologna deplasmanında kazandı

Turkish Airlines EuroLeague’de 10. hafta dün oynanan beş karşılaşma ile sona erdi. Temsilcimiz Anadolu Efes, Virtus Segafredo Bologna’yı deplasmanda 85-80’lik skorla mağlup ederek üst üste üçüncü galibiyetini elde etti.

Virtus Segafredo Bologna 80-85 Anadolu Efes

Turkish Airlines EuroLeague’in 10. haftasında Virtus Segafredo Bologna’ya konuk olan temsilcimiz Anadolu Efes, maçtan 85-80’lik skorla galip ayrıldı. İlk 7 maçta yalnızca 2 galibiyet alabilen lacivert-beyazlılar, üst üste üçüncü galibiyetini kazanarak galibiyet ve mağlubiyet sayısını eşitledi. Virtus Segafredo Bologna ise altıncı mağlubiyetini aldı.

Karşılaşmanın ilk çeyreği oldukça dengeli başlarken, bitime 4:25 kala temsilcimiz Anadolu Efes’in 11-10’luk üstünlüğü ile televizyon molasına gidildi. Mola dönüşünde Elijah Bryant ve Tibor Pleiss ile etkili olan temsilcimiz 19-13 üstünlüğü yakalasa da son bölümde 5-0’lık seri yakalayan Virtus Segafredo Bologna farkı kapattı ve ilk çeyrek 19-18 temsilcimizin üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyreğe etkili başlayan Anadolu Efes, 7-2’lik seri ile bitime 6:36 kala 26-20 üstünlük yakaladı. Ancak geri dönen Virtus Segafredo Bologna farkı kapattı ve televizyon molasına 28-27 temsilcimizin üstünlüğü ile gidildi. Çeyreğin son bölümünde Will Clyburn’ün sayıları ile farkı açan Anadolu Efes, devreyi 40-34 üstün kapattı. 

İkinci yarıya da iyi başlayan Anadolu Efes, Will Clyburn ve Amath M’Baye’nin etkili olduğu bölümde farkı çift hanelere kadar çıkardı ve bitime 5 dakika kala skoru 56-45’e getirdi. Farkın açılmasıyla birlikte Virtus Segafredo Bologna koçu Sergio Scariolo molasını kullandı. Mola dönüşünde de dış atış isabetlerini kaydetmeye devam eden Anadolu Efes, bitime 3:31 kala farkı 16 sayıya kadar çıkarmayı başardı. Çeyreğin son bölümünde 6-0’lık seri yakalayan ev sahibi ekip farkı tekrar 10 sayıya indirdi ve son çeyreğe 63-53 Anadolu Efes üstünlüğü ile girildi. Son çeyreğe ise iyi başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. Bologna, dış atışlarda yakaladığı isabetlerle bitime 6 dakika kala skoru 75-69’a getirip farkı 6 sayıya kadar indirdi. Son bölümde de iyi oyununu sürdüren Virtus Segafredo Bologna, Anadolu Efes’in top kayıplarını değerlendirerek farkı 1 sayıya kadar indirse de, maçın sonunda üstünlüğünü koruyan temsilcimiz karşılaşmadan 85-80’lik skorla galip ayrıldı.

Anadolu Efes’te Will Clyburn 21 sayı ve 7 ribaund, Rodrigue Beaubois 19 sayı ve 8 ribaund, Vasilije Micic 12 sayı ve 5 asist ve Amath M’Baye 11 sayı kaydetti. Virtus Segafredo Bologna’da ise Iffe Lundberg 22 sayı, Jordan Mickey 15 sayı ve 7 ribaund ve Semi Ojeleye de 15 sayı ve 6 ribaund ile oynadı.  

Karşılaşmanın özeti:

Dün (25 Kasım) oynanan karşılaşmalarda alınan toplu sonuçlar:

10. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.