Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadıköy’deki 25 Kasım eylemi: Çok sayıda kadın gözaltına alındı

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için bugün (27 Kasım) İstanbul-Kadıköy’de eylem düzenlemek isteyen kadın örgütlerine polis müdahale etti.

Kadın örgütlerinin çağrısıyla bugün (27 kasım) İstanbul-Kadıköy’de “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında bir araya gelmek isteyen kadınlara polis müdahale etti. Aralarında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim’in de olduğu 40’ı aşkın kişi gözaltına alındı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Twitter hesabında “Arkadaşlarımızı alacağız. Kadınları durduramayacaksınız!” açıklamasında bulundu. Platformun genel temsilcisi Gülsüm Kav, “Türkiye’de polis şiddetinden de erkek şiddetinden de her gün yaşadığımız bu şiddetten kurtulduğumuz günleri kendi ellerimizle yaratacağız. Bizi hiçbir baskı durduramaz” dedi.

Kadın Meclisleri’nden Dilber Sünnetçioğlu, “Her gün kadınlar öldürülüyor, hiç mi üzülmüyorsunuz? Kadın cinayetlerini durduracağız demenin nesi kötü? Bir kişi çıkıp bunu açıklasın” diye tepki gösterdi.

İlerici Kadınlar Derneği, “Bugün Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü için İstanbul Kadıköy’de yapacağımız basın açıklaması öncesinde aralarında Genel Sekreterimiz Nuray Yenil, dernek yöneticilerimiz ve üyelerimiz olmak üzere toplam 23 kişi gözaltına alınmıştır. Bu saldırı, diğer birçoğu gibi ülkemizdeki hukuksuzluğun açık göstergesidir ve kabul edilemez” açıklamasını paylaştı.

Kaymakamlık yürüyüşü yasakladı

Kadıköy Kaymakamlığı, dün (26 Kasım) eyleme ilişkin “kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasının tehlikeye düşebileceğine dair kuvvetli delil ve bilgiler elde edildiğini” belirterek yürüyüşün yasaklandığını duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.