Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Ağır fatura hem Kılıçdaroğlu hem Akşener’e çıkar

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkinreport’taki yazısında Altılı Masa’nın yarın (28 Kasım) açıklayacağı anayasa tasarısını ve olası cumhurbaşkanı adayını ele aldı.

Yetkin yazısında şu değerlendirmelerde bulundu:

Muhalefetin Altılı Masa kanadı iktidara geldiklerinde Meclis’e sunacakları Anayasa taslağını 28 Kasım’da ilan ediyorlar. Altı muhalefet lideri bu yılın başlarında, 28 Şubat’ta yine Bilkent Oteli Konferans Merkezinde ‘güçlendirilmiş parlamenter sistem’ bildirgesini açıklamışlardı. Ağır işleyen bir süreç de olsa, bir bebeğin anne karnındaki doğum süresi olan dokuz ayda çıktı Anayasa taslağı.

Açık konuşalım. Bugünkü siyasi dengeler içinde Altılı Masa’nın hâlâ meçhul adayının seçimi kazanması halinde dahi TBMM’de anayasa değişikliğini gerçekleştirecek oy çoğunluğuna sahip olması zor. Dolayısıyla açıklanacak Anayasa taslağı -iktidara gelirlerse- bir tür hükümet programı, geçiş süreci yol haritası ve dokuz ay önceki niyet beyanından daha güçlü bir taahhüt olarak da algılanacak.

Ancak sadece iktidar değil muhalif kesimin gözleri de 28 Kasım’da açıklanmayacağı anlaşılan Altılı Masa cumhurbaşkanı adayında olacak. Aday belirleme süreci sadece ağır ilerlemiyor, geçen süredeki enerji birikimi Altılı Masanın içinde sertleşen tartışmalara da yol açıyor.”

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.