Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 FIFA Dünya Kupası’nda sekizinci günün ardından: Hırvatistan’dan gövde gösterisi – Almanya ile İspanya yenişemedi

2022 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. E Grubu’nun ikinci hafta maçında Kosta Rika, Japonya’yı 1-0 mağlup ederek büyük bir sürprize imza attı. Grubun diğer maçında Almanya ile İspanya, Alvaro Morata ve Niclas Füllkrug’un karşılıklı golleriyle sahadan 1-1 eşitlikle ayrıldı. F Grubu’nda da iki maç oynandı. Fas, turnuvanın favorilerinden Belçika’yı 2-0 mağlup ederek puanını 4’e çıkardı. Hırvatistan ise yenik duruma düştüğü karşılaşmada Kanada’yı 4-1 yendi. 

Kosta Rika’dan sürpriz galibiyet

2022 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. E Grubu’nun ikinci hafta maçında Kosta Rika, Japonya ile karşı karşıya geldi. Ahmad bin Ali Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Michael Oliver düdük çaldı.

Grubunda oynadığı ilk maçta İspanya’ya 7-0 mağlup olan Kosta Rika, Almanya galibiyetiyle büyük sükse yapan Japonya karşısına mutlak 3 puan parolasıyla çıktı. Ancak Kosta Rika bir kez daha istediği futbolu sergilemekte çok zorlandı. Japonya ise yakaladığı fırsatları gole çeviremedi. 

Dünya Kupası’ndaki ilk şutunu ikinci maçın 35. dakikasında çekebilen Kosta Rika, ilk isabetli şutunu ise 81. dakikada çekebildi ve galibiyete uzandı. Keysher Fuller, ceza sahası çaprazından çektiği şutta takımına galibiyeti getiren isim oldu. 

Bu sonucun ardından Japonya 3 puanda kalırken, Kosta Rika ise 3 puana yükseldi.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Japonya’yı 1-0 mağlup eden Kosta Rika, 20 Haziran 2014’ten (1-0 vs İtalya) bu yana Dünya Kupası’ndaki ilk galibiyetini kazandı (3082 gün).

Fas, Belçika’yı iki golle geçti 

F Grubu’nun ikinci hafta maçında Fas ile Belçika kozlarını paylaştı. Al Thumama Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Meksika Futbol Federasyonu’ndan Cesar Ramos yönetti.

Karşılaşmanın ilk yarısında her iki ülke de istediği gol fırsatlarını yakalayamadı. İkinci yarıya iki takım da tempolu başladı. Dakikalar ilerledikçe Belçika’yı yarı sahasına hapseden Fas, 73. dakikada öne geçti. Sabiri’nin sol kanattan kullandığı serbest vuruşta doğrudan kaleye gönderdiği top, kaleci Courtois müdahale edemeden ağlarla buluştu. Belçika, bu golün ardından oyundan tamamen düştü. Maçın skorunu ise Zakaria Aboukhlal belirledi. Hakim Ziyech’in pasında topla buluşan Aboukhlal, meşin yuvarlağı filelere yollayarak takımına galibiyeti getirdi. 

Fas, Dünya Kupası’nın favorilerinden Belçika’yı Abdelhamid Sabiri ve Zakaria Aboukhlal’ın golleriyle 2-0 mağlup etti ve puanını 4’e yükseltti. Belçika ise 3 puanda kaldı. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Fas Milli Takımı kaptanı Romain Saiss’in Belçika maçındaki performansı:

Hırvatistan’dan gövde gösterisi 

2018 Dünya Kupası’nın finalisti Hırvatistan, F Grubu’nun ikinci hafta maçında Kanada ile karşılaştı. Khalifa International Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Urugaylı hakem Andres Matonte görev aldı. 

Maça çok hızlı başlayan Karada, henüz 2. dakikada öne geçti. Bayern Münih’in yıldızı Alphonso Davies, Kanada’nın Dünya Kupası tarihindeki ilk golünü atan isim oldu. Hırvatistan, bu gole hemen reaksiyon gösterdi. Hırvatistan, 36. dakikada Andrej Kramaric ve 44. dakikada Marko Livaja’nın golleriyle soyunma odasına 2-1 önde girdi. 

İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren Hırvatistan, 70. dakikada Kramaric ile aradaki farkı ikiye çıkardı. Maçın skorunu ise Lovro Majer belirledi. 

Hırvatistan, bu sonuçla averajla liderlik koltuğuna oturdu. Kanada ise Belçika’ya yenildiği maçın ardından ikinci maçından da mağlubiyetle ayrılarak Dünya Kupası’na veda etti. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Hırvatistan maçında 100’üncü kez Kanada Milli Takımı formasıyla sahaya çıkan Atiba Hutchinson, ülkesi adına bu sayıya ulaşan ilk oyuncu oldu. 

Kanada karşısında iki gol pası veren Ivan Perisic, Dünya Kupası tarihinde Hırvatistan formasıyla bir maçta iki asist yapan ilk oyuncu oldu.

Almanya ile İspanya yenişemedi

Dünya Kupası’nın favorilerinden Almanya ile İspanya, E Grubu’nun ikinci maçında karşı karşıya geldi. Al Bayt Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada hakem Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Danny Makkelie düdük çaldı. 

Avrupa’nın iki futbol devini karşı karşıya getiren karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. Karşılaşmanın gol perdesini ise Alvaro Morata açtı. Oyuna sonradan dahil olan yıldız forvet, 62. dakikada kaleci Manuel Neuer’i avlayarak takımını öne geçirdi. Ancak Almanya, Morata’nın golüne rağmen pes etmedi. Panzerler, Morata gibi oyuna sonradan dahil olan Niclas Füllkrug’un nefis golüyle skorda dengeyi sağladı. 

İspanya 4 puanla liderlik koltuğunda otururken, son sıradaki Almanya 1 puana ulaştı. İspanya gruptaki son maçında 3 puanlı Japonya ile karşılaşacak. Almanya ise 3 puanı bulunan Kosta Rika ile karşı karşıya gelecek. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Almanya, Dünya Kupası tarihinde ilk kez bir turnuvada oynadığı ilk iki grup maçını galibiyet alamadan geçti.

Alvaro Morata, Dünya Kupası tarihinde İspanya formasıyla çıktığı üst üste iki maçta oyuna sonradan girip gol atan ilk oyuncu oldu.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.