Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan kabine toplantısının ardından açıkladı: Sözleşmeli personelin kadroya geçişi için 3+1 formülü

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan kamuda sözleşmeli çalışan personelle ilgili çalışmaların tamamlandığını belirtti ve “kamu personel reformu” olarak adlandırdığı yeni düzenlemenin ayrıntılarını aktardı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, tahıl sevkiyatına ilişkin, “Rusya ve Ukrayna liderleriyle kimi zaman yüz yüze, kimi zaman telefon görüşmeleriyle bölgemizde yaşanan krizin etkilerini en aza indirmeye çalışıyoruz. Önceki hafta bir dizi telefon görüşmesi yaptık. Tıkanma aşamasına gelen tahıl sevkiyatının 120 gün daha uzatılmasını sağladık” dedi.

Düzce depremi

“Türkiye’nin deprem ülkesi olduğu gerçeğini Düzce’de meydana gelen 5,9 şiddetindeki sarsıntıyla bir kez daha hatırladık” diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Acil yardım ödeneği olarak 87 milyon lira deprem bölgesinde kullanılmış, 7 bin 500 haneye eşya desteği verilmiş, hafif hasarların tamiri için destek sağlanması kararlaştırılmıştır.

Düzce’de ağır hasar aldığı tespit edilen 457 konutun yerine TOKİ tarafından yenileri süratle inşa edilecektir.”

“Kimseden izin almayız”

Erdoğan harekât açıklamasında da bulundu. “Kabine toplantımızda güvenlik tehditleriyle devam eden harekâtları ayrıntılı bir şekilde değerlendirdik” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ülkemizin sınırlarını 30 kilometrelik koruma kalkanı altına alma kararlılığımız sürüyor. Vatan topraklarının ve insanlarımızın güvenliğini ilgilendiren adımları atarken kimseden izin almadığımız gibi kimseye de hesap vermeyiz.

İsim değişikliği oyunlarıyla tescilli terör örgütünü destekleyenlerin riyakarlıklarına tahammül etmek durumunda değiliz. Artık ülkemizi boş tehditlerle siyasi, diplomatik, ekonomik, askeri alanda kendi çıkarlarına aykırı pozisyonlara zorlamaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Hiç kimse Türkiye’nin güvenlik ve huzur çemberini genişletme amaçlı askeri harekatlarından rahatsız olmasın.

Sözleşmeli personel statüsüne ilişkin düzenleme

Erdoğan, kamudaki sözleşmeli personel statüsünün yeniden belirlendiğini açıkladı.

Erdoğan, “Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde üç yıl çalışma şartı aranacaktır. Ayrıca bir yıl da aday memurluk süreci olacak. Sözleşmeliden kadroya geçiş 3+1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecek” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

“Üç yılı dolmuş sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecek. Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar ise üç yılın sonunda aynı hakkı elde edecekler.

Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecek.

Kamudaki 520 bin personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor. Sözleşmeli askeri, akademik, sanatçı, meclis danışmanı, sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır.

Sözleşmeliden kadroya geçmek istemeyen personelin hakları şahsa bağlı şekilde devam edecek sonra kadroları kendiliğinden ilga olacak. Kurumlar arası nakil hakkına dört yılın sonunda kavuşacaktır.

Yaptığımız bu önemli ‘kamu personel reformu’nun kadroya geçme hakkı elde eden 424 bin sözleşmelimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.”

EYT açıklaması

Erdoğan, “Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenler ve geçici işçilerle ilgili çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız diye konuştu.

Zincir marketlerdeki fiyatlar

“Enflasyonun yılbaşından itibaren ciddi bir düşüş sürecine gireceği bir dönemin eşiğindeyiz” diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Bu kritik günlerde zincir marketlerde satılan kimi ürünlerin fiyatlarının mukayesesi üzerinden yeni bir kampanyanın alevlendirildiğini ne yazık ki görüyoruz. Bu çerçevede ortaya konan ithamlar Ticaret Bakanlığımız ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Elbette her iddia doğru çıkmamaktadır. Ancak kamuoyunda huzursuzluğa yol açan her rahatsızlığın üzerine gitmek bizim vazifemizdir. Ticaret Bakanlığımız bu çerçevede yaptığı hazırlıklar doğrultusunda önümüzdeki günlerde yeni uygulamaları devreye alacaktır. Vatandaşlarımızdan biraz daha sabır ve metanet bekliyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.