Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstiklal Caddesi’ndeki saldırıya ilişkin bir şüpheli daha tutuklandı

İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım Pazar günü düzenlenen bombalı saldırıya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında bir kişi daha tutuklandı. Patlamaya ilişkin yürütülen soruşturmada tutuklu sayısı 25’e yükseldi.

İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım Pazar günü düzenlenen bombalı saldırıda altı kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi ise yaralanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma sürüyor.

Bombalı saldırıyı düzenlediği belirlenen Ahlam Albashir ve firari şüpheli Bilal Hassan’ın sınırı kaçak yollarla geçmelerinin ardından bir süre Hatay’ın Antakya ilçesinde konaklamalarına yardım eden Muhab A. Hatay’da yakalanarak İstanbul’a getirildi.

Şüpheli Muhab A.’nın tutuklandığı öğrenildi.

Patlamaya ilişkin yürütülen soruşturmada tutuklu sayısı 25’e yükseldi.

İzleyin | İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısını ne çabuk unuttuk!

Bilal Hassan’ın kardeşi yakalandı

Bilal Hassan’ın kardeşi Ahmed Elhac Nwas’ın da geçen cuma günü (25 Kasım) İstanbul’da yakalandığı öğrenildi.

İfade işlemleri devam eden Ahmed Elhac Nwas’ın yarın (29 Kasım) Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmesi bekleniyor.

İzleyin | Hanefi Avcı ile söyleşi: İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısı bize neler söylüyor?

Beş şüphelinin ifadesi alınacak

Soruşturma kapsamında Bulgaristan’da yakalanan üç Moldova vatandaşı ve iki Arap şüphelinin saldırıya ilişkin ifadelerinin alınması için ise ilgili yerlere yazı yazıldığı aktarıldı.

Şüpheliler arasında, Bilal Hassan’ın yardımcısı olduğu değerlendirilen Suriyeli Amran Abdulrami de yer alıyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.