Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde derbi heyecanı: Deplasmanda Fenerbahçe Beko, Galatasaray Nef’i 97-91 ile geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi sekizinci hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko, Galatasaray Nef’i deplasmanda 97-91’lik skorla mağlup ederek yedide yedi yaptı. Galatasaray Nef ise beşinci mağlubiyetini aldı.

Galatasaray NEF 97-91 Fenerbahçe Beko

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde derbiye sahne olan sekizinci hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko, Galatasaray Nef’i deplasmanda 97-91’lik skorla mağlup etti. Yedide yedi yaparak ligin zirvesindeki yerini koruyan Fenerbahçe Beko, ligdeki tek namağlup takım olma unvanını da korudu. Ev sahibi Galatasaray Nef ise sekizinci karşılaşmasının sonunda beşinci mağlubiyetini aldı. 

Karşılaşmanın ilk çeyreğine iki takım da oldukça yüksek tempoda başlarken, Angelo Caloiaro’nun etkili olduğu bölümde Galatasaray Nef televizyon molasına 16-14 üstün girdi. Çeyreğin son bölümünde Scottie Wilbekin’in sayıları ile seri yakalayan Fenerbahçe Beko, 26-20 üstünlük yakaladı ve Galatasaray Nef molasını kullandı. Mola dönüşünde de üstünlüğü artıran Fenerbahçe Beko ilk çeyreği 31-23 üstün kapattı. İkinci çeyreğe oldukça iyi başlayan sarı-kırmızılılar, Dee Bost’un 8 sayısı ile 10-1’lik yakalayarak 33-32 öne geçti ve Fenerbahçe Beko molasını kullandı. Mola dönüşünde de Dylan Ennis ile etkili olan Galatasaray Nef bitime 1:30 kala 48-44 üstünlük yakaladı ve Fenerbahçe Beko koçu Dimitris İtoudis ikinci molasını kullandı. Mola dönüşünde üstünlüğünü koruyan ev sahibi devreyi 51-46 üstün kapattı.

İkinci yarıya Dee Bost ve Dylan Ennis’in dış atışları ile iyi başlayan Galatasaray Nef, 60-52 üstünlük yakaladı. Ancak çeyreğin son bölümünde Scottie Wilbekin’in üst üste üçlükleri ile geri dönen sarı-lacivertliler son çeyreğe 72-70 üstün girdi. Son çeyreğe de Nigel Hayes-Davis’in sayıları ile iyi başlayan Fenerbahçe Beko 80-73 üstünlük yakaladı. Çeyreğin ilerleyen bölümünde de üstünlüğünü artıran konuk ekip, son 5 dakikaya 87-79 üstün girdi. Son bölümde rakibinin geri dönüş çabalarına izin vermeyen sarı-lacivertliler sahadan 97-91’lik skorla galip ayrıldı.

Fenerbahçe Beko’da Scottie Wilbekin 22 sayı ve 5 asist, Nigel Hayes-Davis 19 sayı ve 7 ribaund, Metecan Birsen 15 sayı ve 8 ribaund, Nick Calathes 14 sayı, 5 ribaund ve 11 asist, Devin Booker da 11 sayı ile oynaı. Galatasaray Nef’te ise Dylan Ennis 27 sayı, Dee Bost 25 sayı ve 7 asist, Tyrus Mcgee 13 sayı, Angelo Caloiaro 11 sayı ve 6 ribaund kaydetti.

Üçüncü çeyrekte üçlük düellosu:

Nick Calathes-Devin Booker ortaklığı:

Nigel Hayes-Davis fişi çekiyor:

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.