Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD: Siyah Randy Cox polis aracında kısmi felç geçirdi, beş polis memuruna dava açıldı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Connecticut eyaletinde 19 Haziran’da ruhsatsız silah taşıdığı gerekçesiyle gözaltına alınan siyah Randy Cox, polis merkezine götürüldüğü sırada kısmi felç geçirdi. Bunun üzerine Cox’u gözaltına alan beş polis memuru hakkında dava açıldı.

36 yaşındaki Randy Cox, beş New Haven polisi tarafından 19 Haziran’da gözaltına alındı. Cox’un gözaltına alındığı anlar polislerin vücut kamerasına yansıdı. Cox, polis arabasının arkasında emniyet kemeri bağlanmadan ve elleri arkadan kelepçeli şekilde oturtuluyor. Aracı kullanan polis memurunun ani fren yapmasıyla Cox yerinden fırlıyor, başını kapıya çarpıyor ve yere yığılıyor. Fakat polis memurları aracı kullanmaya devam ediyor.

Dava açılan polis memurları.

Dalga geçtiler, yalan söylemekle suçladılar

Üzerinden birkaç dakika geçtikten sonra bir polis memuru nasıl olduğunu sorunca Cox, “Boynum kırıldı, burada ölmek istemiyorum” diyor. Polis memurları ise yoluna devam ediyor. Polis merkezine geldiklerinde de Cox, aracın arkasından sürüklenerek indiriliyor ve tekerlekli sandalyeye oturtuluyor. Videoda bazı polis memurlarının Cox ile alay ettiği ve yaralı numarası yapmakla suçladığı da görülüyor.

Fakat daha sonra durumu fark edilen Cox, hastaneye kaldırılıyor ve ameliyat ediliyor.

Kısmi felç geçirdi

Cox’un ailesinin avukatı Ben Crump, Cox’un göğsünden aşağısını hareket ettiremediğini ve sadece bir kolunu oynatabildiğini açıkladı. Cox’un kız kardeşi Latoya Boomer da CBS News’a verdiği demeçte, “Hiç kimseye böyle davranamazsınız, mide bulandırıcı” dedi.

Görüntülerin incelenmesinin ardından eyalet polisi, beş polis memuru hakkında soruşturma başlatıldığını ve polislerin soruşturma tamamlanana kadar izne çıkarıldığını açıkladı. Connecticut Savcılığı da polis memurları hakkında insan hayatını tehlikeye atmak ve ihmalden dava açtı. 25’er bin dolar kefaletle serbest bırakılan polislerin 8 Aralık’ta mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.