Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı | Muhalefetin anayasa önerisi: Bir şeyler oluyor sanki

Murat Yetkin, Yetkinreport’taki yazısında Altılı Masa’nın anayasa değişikliği önerilerini değerlendirdi.

Altılı Masa’nın seçim barajının yüzde 3’e düşürülmesi, YÖK’ün kaldırılması, yargınım güçlendirilmesi gibi anayasa değişikliği önerilerini ele alan Murat Yetkin, şu değerlendirmede bulundu:

“Diyeceksiniz ki, bütün bunlar ancak Altılı Masa’nın adayı seçimi kazanırsa gündeme gelecek demokratik yenilikler. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkıp onu seçimle alt edebilecek adayla olacak bütün bunlar. Öte yandan Türkiye’de ilk defa bir grup muhalefet partisi bir araya gelip onları seçersek başka bir Türkiye tahayyülü sunuyor, bunu resmi önerisi olarak kâğıda döküyor. Hiçbir şey olmasa da bir şeyler oluyor anlayacağınız.

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.